ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτή είναι η… Αράχωβα του νομού Λάρισας – Δεν έχει να της ζηλέψει τίποτα

Για τον βασιλιά των Ελληνικών βουνό, τον Όλυμπο έχεις σίγουρα διαβάσει. Ίσως και να τον έχεις επισκεφτεί, πιθανότατα από την πλευρά του Λιτόχωρου. Όμως, είναι προσβάσιμος και από την πλευρά της Λάρισας. Πολύ κοντά στην Ελασσόνα της Λάρισας κάπου στα 40 χιλιόμετρα συγκεκριμένα θα βρεθείς στο ξεχωριστό Λιβάδι Ολύμπου. Η περιοχή έχει να σου προσφέρει όσα χρειάζεσαι για μια ολιγοήμερη απόσταση

Λιβάδι Ολύμπου: κοντά στην φύση και την σύγχρονη ζωή

Έχει πληθυσμό περίπου 2.500 μονίμων κατοίκων και το επάγγελμα που ασκούν μεχρι και σήμερα είναι η κτηνοτροφία, αλλά και η γεωργία. Η συνολική έκταση του μοναδικού χωριού είναι 142 τ.χλμ.  Αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό ειδικά για ολιγοήμερες διακοπές, υποσχόμενο πως δεν θα σου λείψει τίποτα.

Που βρίσκεται το Λιβάδι Ολύμπου;

Απέχει λίγο παραπάνω από μια ώρα από την Λάρισα, 40 λεπτά από την Ελασσόνα και περίπου μιάμιση ώρα από την συμπρωτεύουσα. Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις από την Αθήνα, θα χρειαστείς περίπου 5 ώρες. Η πρόσβαση όμως από όλα τα σημεία είναι εξαιρετικά εύκολη. Βρίσκεται στο όρος Τίταρος σε υψόμετρο 1180 μέτρων.

Φαγητό στο Λιβάδι

Σε μια ξεχωριστή πλατεία στην αρχή της περιοχής θα συναντήσεις μεγάλα ουζερί που περιμένουν να γευτείς τα μοναδικά τους πιάτα. Φυσικά την παράσταση κλέβουν τα νόστιμα φαγητά της ώρας (μην παραλείψεις να δοκιμάσεις κυνήγι!) αλλά θα συναντήσεις επίσης πιτσαρία, κρεπερί και ζαχαροπλαστεία. Στην μέση περίπου του χωριού, θα συναντήσεις και τον συνεταιρισμό γυναικών. Όπως αντιλαμβάνεσαι εδώ θα γευτείς “μαμαδίστικο” φαγητό με την σπεσιαλιτέ να αποτελεί η πατσαβούσα (με συκώτι και μυρωδικά). Φυσικά δεν λείπουν τα κεφτεδάκια, μοσχάρι, πρασοτηγανιά και άλλα εκλεκτά φαγητά, που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Διαμονή στο Λιβάδι

Αντίστοιχες είναι και οι επιλογές διαμονής στο Λιβάδι Ολύμπου. Θα κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα στις λιγοστές επιλογές διαμονής, το Λανάρι, τον ξενώνα Αντωνίου και το ξενοδοχείο Μύτικας. Ομολογουμένως όλα θα σε ενθουσιάσουν και θα καλύψουν τις ανάγκες σου. Στον ξενώνα Αντωνίου θα απολαυσεις την διαμονή, στους καθαρούς χώρους, τους σύγχρονου ξενώνα, και θα μπορείς να πιεις τον καφέ σου στην καφετέρια που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενώνα.

Τα αξιοθέατα στο Λιβάδι Ολύμπου

Η περιοχη του Τιτάρου, φυσικά είναι καταπράσινη και θα ήταν κρίμα, να μην απολαύσεις κάποια πεζοπορική διαδρομή στην περιοχή.Σε αυτήν θα συναντήσεις έλατα, πεύκα και οξιέςς αλλά και ζαρκάδια (ίσως και αγριογούρουνα)! Όπως περιπλανιέσαι στο χωριό και θαυμάζεις τα πέτρινα σπίτια που άντεξαν στο χρόνο, τις πέτρινες βρύσες και τα καλντερίμια θα βρεθείς στην κεντρική πλατεία. Μπροστά σου θα υψωθεί το Λαογραφικό μουσείο, χώρος που γεννήθηκε ο Γεωργάκης Ολύμπιος, γεμάτο με εργαλεία απο επαγγέλματα της εποχής, αλλά και φωτογραφίες και αντικείμενα των κατοίκων. Τέλος τα μοναστήρια του Προφήτη Ηλία, το οποίο ανακαινίστηκε το 1776 και της Αγίας Τριάδας ολοκληρώνουν τον κατάλογο των αξιοθέατων της περιοχής.

Πηγή: travelnphotography.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες