ΛΑΡΙΣΑ

Επιστολή Μ. Ξηρομερίτη στον Εσκίογλου για το ΣΒΑΚ στο δήμο Φαρσάλων

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και γιατρός κ. Μάριος Ξηρομερίτης στον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μ. Εσκίογλου, σχετικά με το ΣΒΑΚ στα Φάρσαλα. Αναλυτικά η επιστολή:

Δυστυχώς η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας , η αγαπημένη μας Λάρισα βαδίζει με την «όπισθεν» και είναι γατζωμένη στα απαρχαιωμένα ΣΒΑΚ ( δρόμοι με κυβόλιθους και πεζοδρόμια ) όταν η Πάτρα ,η Θεσσαλονίκη ,η  Αθήνα  και τα Γιάννενα θα κάνουν άλματα στα τεχνολογικά Πάρκα . Εδώ και  πολλά χρόνια αναλύουμε και υποστηρίζουμε τις νέες ιδέες, τις καινοτομίες ,τα θεματικά Πάρκα ,τις κυψέλες καινοτομίας –επιχειρηματικότητας. Καλά είναι τα «έργα βιτρίνας»  όπως τα ΣΒΑΚ  στις γειτονιές (δημιουργούν όμως πολλά προβλήματα καθημερινά)  αλλά καλύτερη και χρησιμότερη η ουσία, τα έργα και οι υποδομές με αναπτυξιακό πρόσημο ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΑΥΤΌ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ. Θεματικά ,Τεχνολογικά πάρκα και τομείς καινοτομίας ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ . Η δημιουργία νέων Τεχνολογικών Πάρκων αναμένεται να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων  καθώς και με νεοφυείς επιχειρήσεις αλλά και μεγάλους ομίλους. Στη Λάρισα δυστυχώς ΚΙΝΗΘΉΚΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΒΑΚ ενώ είχαμε ανάγκη από έργα ανάπτυξης και καινοτόμων υποδομών και μετά θα συνεχίζουμε να απορούμε για τους νέους  επιστήμονες που φεύγουν στο εξωτερικό γιατί εδώ στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου θα είμαστε «έρημος» σε σχέση με τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες. Ας μην ζήσουν τα ίδια και τα ΦΑΡΣΑΛΑ. Δεν επιθυμώ  να είμαι αρεστός αλλά χρήσιμος , και δεν θα μπορούσα να μην μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου .Έχουμε υποχρέωση να  ενημερώνουμε τους πολίτες για τις ευκαιρίες που δεν αξιοποιούνται από πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία  αλλά και τις επιλογές  των έργων (ΣΒΑΚ)  που μπορούν να είναι επιτυχημένα σε μικρή κλίμακα και υπό προϋποθέσεις   .  Ας κρινόμαστε από τους δημότες για το έργο μας και από τις προτάσεις μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ….

Υγ :η πρόταση αυτή έχει επικαιροποιηθεί από παλιότερη παρέμβαση μετά από ενημέρωση πολιτών και δημοσίων υπηρεσιών για τα ΣΒΑΚ Λάρισας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες