ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος σε Αρναουτάκη: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κρήτη η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας ως ηγεσία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ενημερώσαμε για την απόφασή μας να πραγματοποιηθεί η Γενική μας Συνέλευση στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, κι αυτό είναι μια έμπρακτη ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και την Κρήτη για την αντιμετώπιση της πανδημίας». Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή παρουσία και του συμβούλου της ΔΣΟ Δρ. Κώστα Μυγδάλη.

Θρησκευτικός εξτρεμισμός

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Κρήτης για την φιλοξενία της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, η οποία θα διεξαχθεί κατά το διάστημα 22-25 Ιουλίου στη Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων. Παράλληλα, μιλώντας ως επικεφαλής για τους στόχους της ΔΣΟ, όπου συμμετέχουν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι 25 χωρών, αναφέρθηκε «στην προαγωγή της καταλλαγής, της αλληλοκατανόησης των λαών, με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη. Οπότε, εκ των πραγμάτων, είμαστε αντίθετοι στο θρησκευτικό εξτρεμισμό που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει έξαρση και την εργαλειοποίηση της θρησκείας για πολιτικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής αποτελεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί από την ηγεσία της Τουρκίας. Είναι μια απόφαση η οποία προκαλεί όχι απλά τους χριστιανούς και ιδιαίτερα εμάς τους ορθόδοξους, γιατί μιλούμε για το οικουμενικό σύμβολο της ορθοδοξίας, αλλά κάθε πολιτισμένο πολίτη του κόσμου γιατί πρόκειται για ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοιο από την UNESCO».

Η επόμενη μέρα της πανδημίας

Επίσης, πρόσθεσε ότι «στη φετινή μας Γενική Συνέλευση κεντρικό θέμα είναι “Το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον του κόσμου μετά την πανδημία”. Η ΔΣΟ συμμετέχει ενεργά στον διάλογο που έχουν ξεκινήσει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και θα ολοκληρωθεί με την Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης που θα γίνει του χρόνου την άνοιξη. Εμείς αφιερώνουμε τη Γενική μας Συνέλευση σε αυτό τον στόχο, τον διάλογο για την Ευρώπη την επόμενη μέρα, ως ένας Διακοινοβουλευτικός θεσμός που στόχο –μεταξύ άλλων– έχει την ανάδειξη των χριστιανικών αξιών, την προαγωγή της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς των ορθοδόξων όπου γης. Ευελπιστούμε ότι η ΕΕ θα αναβαπτιστεί στους βασικούς πυλώνες της, τους πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού που δεν είναι άλλοι από το αρχαιοελληνικό πνεύμα, την κλασική παιδεία, το ρωμαϊκό δίκαιο και τις πανανθρώπινες χριστιανικές αξίες».

Συγχαρητήρια Αρναουτάκη

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κρήτη η διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, προκειμένου να συζητήσουν τα μέλη της για ένα πολύ σοβαρό θέμα “Το μέλλον της Ευρώπης μετά την πανδημία”. Η δουλειά που γίνεται από τον γενικό γραμματέα της ΔΣΟ, τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τους συνεργάτες του είναι ιδιαίτερα σημαντική και θα ήθελα να τον συγχαρώ γιατί παρακολουθώ όλα τα θέματα που αναπτύσσουν. Μας δίνει δύναμη γιατί όπου κι αν ανήκει καθένας, πρέπει να υπάρχει ειρήνη και την επόμενη μέρα, πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης ότι επελέγη η Κρήτη, εδώ στη Γεωργιούπολη να γίνει η Γενική Συνέλευση. Δείχνει πως μπορούμε να πάμε στην επόμενη μέρα αρκεί να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και να μπορούμε να αισιοδοξούμε για τον τουρισμό μας στην Κρήτη που αποτελεί μια σημαντική βοήθεια για την ανάπτυξη του νησιού, αφού το 50% του ΑΕΠ της Κρήτης προκύπτει από τον τουρισμό. Εύχομαι καλή επιτυχία. Εμείς θα παρακολουθήσουμε τη Γενική Συνέλευση και πραγματικά χαιρόμαστε που επιλέχθηκε η Κρήτη και ευχόμαστε καλή διαμονή. Καλώς ορίσατε».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες