ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Τεμπών: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας

Παρουσία του δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη και πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία σε χωριά του Δήμου.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα 19 Ιουλίου, ο δήμαρχος συμμετείχε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Παραπόταμο και στο εξωκλήσι, αφιερωμένο στον Προφήτη Ηλία στους Γόννους, όπου χοροστάτησαν οι ιερείς των χωριών π. Ιωάννης, π. Ιωάννης και π. Χρήστος. Οι πατέρες στο κήρυγμά τους αναφέρθηκαν στον Προφήτη Ηλία τονίζοντας τον ζήλο της πίστης του Προφήτη, προτρέποντας τους πιστούς να τον μιμηθούν.

Την Τρίτη το πρωί, ο δήμαρχος κ. Μανώλης συμμετείχε στην εορταστική Θεία Λειτουργία στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Κρανιά, όπου λειτούργησε ο εφημέριος της Ενορίας π. Ευάγγελος. Στο ψαλτήρι απέδιδαν ύμνους καλλικέλαδοι ιεροψάλτες.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο π. Ευάγγελος ευλόγησε τους άρτους και τα κόλλυβα του Προφήτη.

Στη συνέχεια, από τις γυναίκες του χωριού προσφέρθηκε πλουσιοπάροχο πανηγυρικό γεύμα με βραστό κρέας και πλιγούρι.

Των θρησκευτικών εκδηλώσεων, εκτός του δημάρχου, συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Νικολάου, κ. Κώστας Ζαρδούκας, κ. Αθανάσιος Καραναστάσης και κ. Νίκος Μητσογιάννης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κολλάτος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μαϊμάρης και κ. Βασίλης Σίμος, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Γόννων, Κρανιάς και Παραποτάμου κ. Γιώργος Μπανώρας, κ. Γιάννης Μήτσιου και κ. Γιώργος Γουγουλιάς, αντίστοιχα και πλήθος πιστών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες