ΛΑΡΙΣΑ

Μπίζιου για την 47η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Με αφορμή την 47η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τις νέες τουρκικές προκλήσεις, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Στέλλα Μπίζιου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται από την “μαύρη μέρα” για τον Κυπριακό Ελληνισμό, όταν ο Τούρκος εισβολέας διχοτόμησε τη Μεγαλόνησο. Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους αντιστεκόμενοι στον εισβολέα και επαναλαμβάνουμε τη στήριξή μας σε αυτούς που ακόμη αναζητούν τους ανθρώπους τους που αγνοούνται.

Ο Ελληνισμός, σε Κύπρο και Ελλάδα, βρίσκεται και πάλι σήμερα αντιμέτωπος με τις νέες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αρνείται να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η παρουσία του σήμερα στο νησί της Κύπρου και η γνωστή του ρητορική περί δημιουργίας δύο κρατών αποτελεί μια πρόκληση που δεν θα μείνει αναπάντητη από την Ελληνική Κυβέρνηση αφού ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναμένεται να στείλει επιστολή στον ΟΗΕ. Η λύση του Κυπριακού είναι η ενοποίηση της Νήσου.

Η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία επιζητούν για το Κυπριακό μία λύση βιώσιμη που θα βασίζεται στις αρχές της νομιμότητας και θα εγγυάται την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάθε απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων από την τουρκική πλευρά θα αντιμετωπιστεί με τα όπλα του διεθνούς δικαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ελληνισμός δεν θα σταματήσει ποτέ να διεκδικεί το δίκαιο».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες