ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λαρισαίοι εργαζόμενοι στην εστίαση μιλούν για τη σκληρή εμπειρία του lockdown: “Είναι αδιανόητο να κλείσουμε ξανά το φθινόπωρο”

Σφύζει από ζωή το Κέντρο της Λάρισας στην μετά…lockdown εποχή με τους Λαρισαίους να κατακλύζουν το Φρούριο από νωρίς το βράδυ. Αν και τα κρούσματα κορωνοϊού φαίνεται να αυξάνονται σταδιακά, ο κόσμος δε πτοείται, καθώς ταυτοχρόνως αυξάνονται και τα ποσοστά εμβολιασμένων μετά και τα νούμερα των δύο αυτών μηνών του καλοκαιριού.

Το onlarissa.gr μίλησε με ανθρώπους που απασχολούνται στον τομέα της εστίασης και συγκεκριμένα σε μπαρ της πόλης, για να μας απαντήσουν πως βίωσαν τα προσωρινά, αλλά μακροχρόνια lockdown στις επιχειρήσεις, στις οποίες απασχολούνται.

Ο Αντώνης, μόνιμος κάτοικος Λάρισας από μικρό παιδί, κρατάει τις επιφυλάξεις του για τον Χειμώνα που μας έρχεται σε λίγους μήνες. Δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης από τα λυκειακά του χρόνια ως σερβιτόρος και ως μπαρτέντερ. «Φροντίζω να εξοικονομώ χρήματα για τον Χειμώνα γιατί ανησυχώ αν θα έχουμε ξανά λόκνταουν από τον Οκτώβριο όπως και πέρυσι» δήλωσε. Στην ερώτηση για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση για τα μπαρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τις μάσκες, τις αποστάσεις και τα μέτρα ανέφερε τα εξής: «Προσωπικά, έχω συνηθίσει τη μάσκα. Όσο να ‘ναι, όταν τη φοράς σταθερά για 10-12 ώρες την ημέρα, την βλέπεις σαν αξεσουάρ, όπως για παράδειγμα το ρολόι». «Δουλεύω ανελλιπώς, κάθε μέρα για να αντεπεξέλθω στις ανάγκες της εποχής. Τα βοηθήματα που πήραμε κατά την αναστολή της εργασίας μας βοήθησαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αρκούσαν για αυτό που θέλουμε, ούτε και συγκρίνονται με όσα βγάζουμε όσο δουλεύουμε» σημείωσε.

Ο Κώστας, μπαρτέντερ σε μπαρ της Λάρισας, φάνηκε εκνευρισμένος από την αρνητική στάση κάποιων συμπολιτών μας απέναντι στον εμβολιασμό. «Στηρίζω τη λογική και μόνο. Κάποιοι επιλέγουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Αν κάποιοι επιλέγουν να μείνουν πίσω, αυτό πρέπει να είναι δικό τους πρόβλημα», δήλωσε με παρρησία. Επιπλέον, έδειξε να έχει ελπίδα για τη νεολαία, η οποία έχει κάνει βήματα προς τα πάνω και το μορφωτικό της επίπεδο της επιτρέπει να επιλέξει τον σωστό και τον πιο επωφελή δρόμο. «Έχουμε χάσει πολλά λεφτά αυτά τα δύο περίπου χρόνια, όλοι όσοι εργαζόμαστε στην εστίαση. Είναι αδιανόητο να κλείσουμε ξανά το φθινόπωρο. Δε θα το αντέξει ούτε η κοινωνία, ούτε εμείς οι ίδιοι». «Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει για να κρατήσουμε την αγορά ανοιχτή, για να μπορέσουμε επανέλθουμε άμεσα», είπε.

Στον αντίποδα, ο Μάκης, σερβιτόρος σε καφέ – μπαρ, είναι πιο αισιόδοξος. «Δε νομίζω πως θα ξανακλείσουμε. Ήδη ο κόσμος έχει αποδεχθεί τη νέα κατάσταση και κάνει τα σωστά βήματα. Η πλειοψηφία ειναι πιο προσεκτική, εμείς φροντίζουμε πάντα να είμαστε προβλεπόμενοι και να εξυπηρετούμε τους πάντες σωστά, σεβόμενοι την υγεία τους». «Δεν ανησυχώ και πιστεύω πως θα ανακάμψουμε γρήγορα, γιατί χάσαμε πολύ χρήμα, παρά τις βοήθειες που έδωσε η κυβέρνηση με τα επιδόματα» τόνισε.

Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες