ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Βίντεο – φωτο: Χορταστική γεύση από τη νέα παραλιακή οδό Ρακοπόταμος – Κεραμίδι με την μαγευτική θέα στη θάλασσα

Υπό κατασκευή βρίσκεται εδώ και μερικούς μήνες το μεγάλο έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η νέα παραλιακή οδός Ρακοπόταμος – Κεραμίδι, με τις εργασίες να έχουν προχωρήσει αρκετά.

Το συνολικό μήκος της παραλιακής οδού που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς είναι 12 χλμ. και ενώνει τον παραλιακό άξονα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα πρώτα 6,5 χιλιομέτρα από τα 12 συνολικά, τα οποία ακολουθούν την ακτογραμμή και προσφέρουν στον ταξιδιώτη τοπία απίστευτου αισθητικού κάλους, καθώς η θέα του παραλιακού δρόμου προς το Αιγαίο είναι μαγευτική.

Το έργο θεωρείται από τα δυσκολότερα τεχνικά όλων όσων εκτελεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και χωροθετείται εντός των διοικητικών των Π.Ε. Λάρισας και Μαγνησίας. Η οδός έχει συνολικό μήκος περίπου 12,10 χλμ., εκ των οποίων 5,5 χλμ. υπάγονται στην Π.Ε. Μαγνησίας και 6,6 χλμ. στην Π.Ε. Λάρισας. Η χάραξη έχει την αρχή της ανάμεσα στους οικισμούς «Κεραμίδι» και «Καμάρι» και προσεγγίζει τα όρια του Νομού Λάρισας, και καταλήγει στην περιοχή Ν.Α. Λάρισας «Διασταύρωση Σκλήθρου – όρια Νομού», δηλαδή στη διασταύρωση της οδού προς Σκλήθρο. Το έργο τοποθετείται εντός των ορίων των περιοχών Natura και συγκεκριμένα στη Ζώνη Β1 της Ειδικής Ζώνης Διατήρησης (ΕΖΔ ή SAC) με κωδικό GR1420004 της προστατευόμενης περιοχής Κάρλα – Μαυροβούνι – Κεφαλόβρυσο Βελεστίνου – Νεοχώρι η οποία είναι και Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ ή SCI) και υπάγεται ταυτόχρονα στη Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ ή SPA) με κωδικό GR1420006 Όρος Μαυροβούνι καθώς είναι επίσης και Καταφύγιο άγριας ζωής – όρος Μαυροβούνι με κωδικό Κ231 και υπόκειται σε αυστηρούς περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου άγγιξε τα 15 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η διαδικασία έχει ξεκινήσει πριν από 14 χρόνια, περνώντας “μέσα από 40 κύματα”.

Η αναμονή φαίνεται πως θα αποζημιώσει πολύ κόσμο διότι θα είναι μια από τις ομορφότερες διαδρομές στη Θεσσαλία.

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός μάλιστα ανάρτησε φωτογραφίες και βίντεο, γράφοντας:  «#περιφέρεια_Θεσσαλίας Κατασκευή του δρόμου Ρακοπόταμος-Κεραμίδι

Τα έργα μας κινούν την #περιφέρεια_θεσσαλίας δίνουν πνοή στην οικονομία προσφέρουν θέσεις εργασίας στην κοινωνία μας πηγαίνουν όλους «μαζί»μπροστά».

Δείτε τα βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Αθ.Π. 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες