ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τι θα γίνει με τους ενοικιαστές των καταστημάτων των ακινήτων που απαλλοτριώνονται στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας;

Και ενώ ήδη από την 1 Ιουλίου του 2021 εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, στο οποίο εισήχθη προς συζήτηση με τη μορφή του κατεπείγοντος, το θέμα της πρώτης εξωδικαστικής λύσης για την απαλλοτρίωση του χώρου μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας που αφορά μία από τις 13 συνιδιοκτησίες με ποσό συμβιβασμού ύψους 260.000 ευρώ και ανοίγει το δρόμο για την κατεδάφιση του τετραγώνου (867 Γ), αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τους ενοικιαστές των καταστημάτων που λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους εδώ και χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω επιχειρηματίες, 11 στο σύνολό τους, που διατηρούν εμπορικά καταστήματα στα ακίνητα του υπό απαλλοτρίωση (867 Γ) τετραγώνου, που περικλείεται από τις οδούς Παπαναστασίου, Βενιζέλου, Απόλλωνος και Ύδρας, είναι θορυβημένοι λόγω των πρόσφατων εξελίξεων και των διαπραγματεύσεων του Δήμου με τους λοιπούς ιδιοκτήτες που συνεχίζονται ενώ δεν έχει γίνει καμία μνεία για το θέμα της μετεγκατάστασης τους στην οποία θα οδηγηθούν αναγκαστικά πριν την έναρξη των κατεδαφίσεων στην περιοχή.

Οι 11 καταστηματάρχες έχουν μαζέψει υπογραφές προκειμένου να προβούν σε ενέργειες σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης τους διατυπώνοντας το ερώτημα της πρόβλεψης ενός ποσού ως αποζημίωσης μετεγκατάστασης. Όπως δηλώνουν στο onlarissa.gr είναι επιχειρηματίες που έχουν δημιουργήσει εδώ και χρόνια μια εμπορική πιάτσα στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης από το οποίο δεν θα επέλεγαν να φύγουν αν δεν υπήρχε το θέμα της απαλλοτρίωσης και διαμαρτύρονται διότι σε όλες τις συζητήσεις και διαπραγματεύσεις της δημοτικής αρχής με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ όπως θα έπρεπε καθώς επηρεάζονται και πλήγονται οικονομικά και οι ίδιοι.

Ακολουθεί το κείμενο με τις υπογραφές:

Αναφέρεται δε, ότι το συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο είναι δεσμευμένο από το Δήμο Λαρισαίων εδώ και 35 χρόνια περίπου και η δημοτική αρχή Καλογιάννη από τα τέλη του 2015 κατάφερε και εξασφάλισε ποσό 6,8 εκατ. ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο».

Ε.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες