ΤΑΞΙΔΙΑ

Καλοκαίρι στο βουνό: Τέσσερις προορισμοί για δροσερές αποδράσεις

Βουτιές σε ποτάμια και δροσερές στιγμές κάτω από τα πλατάνια

Χωρίς αμφισβήτηση, για πολλούς το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις παραλίες και τη θάλασσα, ωστόσο οι ταξιδιώτες που έχουν δοκιμάσει μια καλοκαιρινή απόδραση στο βουνό, ξέρουν ότι οι καλοκαιρινές διακοπές έχουν μια ακόμη όψη, εξίσου απολαυστική. Κι αυτό γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό σου προσφέρουν την ηρεμία και τη δροσιά που αποζητάς και δεν ήξερες ότι μπορείς να απολαύσεις τόσο πολύ σε κάποια μέρη της Ελλάδας. Η χώρα μας διαθέτει αρκετούς ορεινούς καλοκαιρινούς προορισμούς και μπορείς να διαλέξεις σε ποιο βουνό θα περάσεις το καλοκαίρι σου ανέμελα και με ασφάλεια, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Καλοκαίρι στο βουνό: Τέσσερις προτάσεις για δροσερές αποδράσεις

Πήλιο

Η σταθερή αξία στις καλοκαιρινές διακοπές. Το βάζουμε πρώτο στη λίστα γιατί είναι η επιλογή που μπορεί να σου προσφέρει ταυτόχρονα και θάλασσα αν και όποτε το επιθυμήσεις. Μπορείς λοιπόν να περάσεις μερικές μέρες για παράδειγμα στα δροσερά Χάνια ή στην Πορταριά και μετά να κατηφορίσεις αν σου λείψει η θάλασσα προς Αη Γιάννη, Τσαγκαράδα και Χορευτό. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις τη δροσιά από τα πλατάνια και μπορεί να χρειαστείς και κουβερτούλα για να σκεπαστείς το βράδυ. Θα φας ντόπιους παραδοσιακούς μεζέδες και θα κάνεις βόλτες στα όμορφα σοκάκια των χωριών. Διακοπές που θα σου μείνουν αξέχαστες.

Κόνιτσα

Αυτή η μικρή κωμόπολη στο νομό Ιωαννίνων με θέα την επιβλητική κορυφή Γκαμήλα της Τύμφης έχει ό,τι θες για να κάνεις εναλλακτικές διακοπές. Έχει φαράγγια, ποτάμια, αξιοθέατα και οργανωμένες υποδομές για να διαλέξεις είτε κάτι πιο παραδοσιακό είτε κάτι πιο σύγχρονο. Και αν θες να κάνεις διαφορετικά μπάνια, τότε οι ντόπιοι θα σου μιλήσουν για τις δικές τους… παραλίες στον ποταμό Αώο. Η Γκούβα και τα Δύο Βράχια είναι δύο από τα σημεία που θα σου προτείνουν να κάνεις βουτιές στα δροσερά καθαρά νερά του ποταμού. Ανεβαίνοντας στο πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας θα δεις εξάλλου πολλούς κολυμβητές να απολαμβάνουν τη δροσιά των πλατάνων. Μην ξεχάσεις να πας ως τον Βοϊδομάτη ποταμό και να δοκιμάσεις το ταλέντο σου στο ράφτινγκ. Μια δροσερή εμπειρία καμία σχέση με τις άλλες.

Δημητσάνα

Θεωρείται top χειμερινός προορισμός αλλά θα σε εκπλήξει ευχάριστα και ως καλοκαιρινός. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη Δημητσάνα. Ένα χωριό γεμάτο φύση και ομορφιές που έφτιαξε ο άνθρωπος. Πέτρινοι πύργοι και καταπράσινα τοπία ξεπροβάλλουν με το που φτάσεις εκεί. Θα απολαύσεις τη δροσιά από τα δέντρα, τη φιλοξενία των κατοίκων και τη διαμονή σε προσεγμένους παραδοσιακούς ξενώνες. Γενικά ένα ωραίο πακέτο δροσερών καλοκαιρινών διακοπών. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Μουσείο Υδροκίνησης στο οποίο θα μάθεις τον τρόπο λειτουργίας των νερόμυλων.

Ζήρεια

Πρόκειται για έναν πραγματικό παράδεισο στην ορεινή Κορινθία. Στα μεγάλα συν του είναι η κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Εκεί θα βρεις πευκόφυτες διαδρομές και μικρά χαριτωμένα χωριά για να διαλέξεις αυτό που θες για να περάσεις καλά. Και φυσικά δε θα σου λείψουν τα νερά αφού μπορείς να δεις τις κρυστάλλινες λίμνες της Ζήρειας οι οποίες είναι ξακουστές. Η λίμνη Δόξα είναι βέβαια η πιο φημισμένη και διαθέτει διάφανα νερά που περιτριγυρίζονται από μαυρόπευκα, ενώ προσφέρεται ακόμη και για βουτιές. Καλή δροσερή απόλαυση!

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις