ΛΑΡΙΣΑ

Βελτιώνει το παράπλευρο δίκτυο της Ε.Ο. Λάρισας- Βόλου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι στοχευμένες παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής άνεσης και ασφάλειας στο παράπλευρο δίκτυο της Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τον ισόπεδο κόμβο ΠΕΒ 304 έως τον ισόπεδο κόμβο της Β ΒΙΠΕ Βόλου. Σε συνολικό μήκος 2 χλμ πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης των δυο ρευμάτων της οδού ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να τοποθετηθούν νέες πινακίδες σήμανσης και φωτεινοί σηματοδότες. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Ένα ακόμη έργο που βελτιώνει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των εμπορευμάτων ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες ολοκληρώνουμε τις εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του παράπλευρού δικτύου από τον Ι/Κ του Στρατοπέδου Π.Ε.Β. 304 έως τον Ι/Κ της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης των ασφαλτικών στρώσεων στον αριστερό κλάδο της Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου, από τον Α/Κ Βελεστίνου προς Βόλο, σε όλο το πλάτος του κλάδου  και σε μήκος περίπου 300 m. Επίσης περιλαμβάνει συντηρήσεις των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων και τοπικά την ανακατασκευή της βάσης οδοστρωσίας σε τμήματα της αριστερής Παράπλευρης Οδού, από τον Ι/Κ του Στρατοπέδου Π.Ε.Β. 304 έως τον Ι/Κ της Β΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου. Η ανωτέρω Παράπλευρη Οδός εμφανίζει εκτεταμένες φθορές, εξ’ αιτίας και της βαριάς κυκλοφορίας που δέχεται καθημερινά, λόγω της παρακείμενης Βιομηχανικής Περιοχής. Οι παραπάνω επεμβάσεις επί της Παράπλευρης Οδού έγινες σε μήκος περί τα 1.700m (συνολικής επιφάνειας ~ 18.000m2) και στα δύο ρεύματα της οδού. Επίσης ολοκληρώθηκε  η συντήρηση των ασφαλτικών στρώσεων στον αριστερό κλάδο της παρακείμενης Εθνικής Οδού, στο τμήμα από τον Α/Κ Βελεστίνου έως την Χ.Θ. 0+480, σε όλο το πλάτος του κλάδου και σε μήκος περίπου 250m (επιφάνειας ~ 5.000m2), καθώς και η τσιμεντόστρωση διαφόρων τμημάτων της κεντρικής νησίδας, για την αποτροπή εισροής όμβριων υδάτων στο σώμα του επιχώματος της οδού.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν εργασίες αντικατάστασης φθαρμένων στηθαίων ασφαλείας με Σ.Α.Ο., φθαρμένων πληροφοριακών και ρυθμιστικών πινακίδων, καθώς και παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά τύπου LED, όπως θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις