ΛΑΡΙΣΑ

Προχωρά η ωρίμανση του διαγωνισμού για το φράγμα Ενιπέα στο Παλιοδερλί της Σκοπιάς Φαρσάλων

Σημαντικές εξελίξεις  στο θέμα της κατασκευής  του  φράγματος   του  Ενιπέα ποταμού  στη  θέση Παλιοδερλί στην περιοχή Σκοπιά Φαρσάλων δρομολογεί η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να προσλάβει  χρηματοοικονομικό σύμβουλο, ο οποίος αναλαμβάνει να ωριμάσει όλες τις  απαραίτητες  διαδικασίες για τη διεξαγωγή  διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Υπουργού  Υποδομών Κώστα Καραμανλή, εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη υπηρεσιών Χρηματοοικονομικού Συμβούλου,  με τη για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου στις ενέργειες ωρίμανσης για τη διεξαγωγή Διεθνούς Διαγωνισμού ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΑΛΙΟΔΕΡΛΙ), ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΕΡΓΩΝ».

Το φράγμα στο Παλιοδερλί στη Σκοπιά Φαρσάλων, είναι ένα από τα  πέντε φράγματα  στη Θεσσαλία για τα οποία ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός είχε διεκδικήσει και πετύχει  τον χαρακτηρισμό τους ως έργων Εθνικού Επιπέδου, Ειδικών και Σημαντικών και την ένταξή τους στον προγραμματικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο έχουμε στενή και άριστη συνεργασία για την ταχύτητα ανταπόκρισης και τη γενναία απόφαση που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου. Ευχαριστώ τους Γενικούς Γραμματείς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο και Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο για τη συμβολή τους, καθώς ένα μεγάλο έργο για τις περιοχές των Φαρσάλων, του Αλμυρού, του Δομοκού και γενικότερα για τη Θεσσαλία εισέρχεται βήμα βήμα στη φάση της υλοποίησης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια Περιφέρεια που διεκδικεί και φέρνει αποτελέσματα προς όφελος των πολλών. Το φράγμα στο Παλιοδερλί στη Σκοπιά Φαρσάλων προχωρά με τη διαδικασία που εγγυάται ταχύτητα και διασφαλίζει τη χρηματοδότηση και ολοκλήρωση του έργου. Με στρατηγική, σχέδιο και προγραμματισμό προχωράμε σε συνεργασία με το Υπουργείο σε αυτή την κατεύθυνση γιατί το νερό είναι ζωή, είναι ανάπτυξη, μας οδηγεί όλους μαζί σε ένα καλύτερο μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Να σημειωθεί ότι η  Διεύθυνση Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων  του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει εντάξει στον προγραμματισμό της τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού περίπου 70.000.000 ευρώ (με Φ.Π.Α). Η υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι ύψιστης προτεραιότητας και αναγκαία για την εξασφάλιση:

(α) της αντιπλημμυρικής προστασίας των κατάντη του φράγματος περιοχών,

(β) της άρδευσης 110.000 στρεμμάτων περίπου,

(γ) της ύδρευσης ελλειμματικών περιοχών, και

(δ) της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω του εμπλουτισμού των υπόγειων υδροφορέων και της διατήρησης οικολογικής παροχής.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες