ΛΑΡΙΣΑ

Περισσότερες φέτος οι πυρκαγιές, υψηλότερες και οι θερμοκρασίες – Προσοχή ζήτησαν από τους πολίτες Περιφερειάρχης και Διοικητής Πυροσβεστικής (video)

Με κύριο θέμα τις πυρκαγιές και το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος πραγματοποιήθηκε η σημερινή σύσκεψη στο κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού και του Περιφερειακού Διοικητή της Πυροσβετικής κ. Ευάγγελο Φαλάρα.

Ο κ. Αγοραστός ξεκινώντας τις δηλώσεις του, ευχαρίστησε τον Περιφερειακό Διοικητή κ. Φαλάρα και το Πυροσβεστικό Σώμα για το έργο του την θερινή δύσκολη περίοδο, καθώς ανταπεξήλθαν στο έπακρο στις 456 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Επιπροσθέτως, θέλησε να εφιστήσει την προσοχή σε όλους μας για αυτό το καλοκαίρι και έκανε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν τις εξωτερικές δουλειές και να μην αφήνουν τα οικόπεδά τους ακαθάριστα, προς αποφυγή πυρκαγιών. «Επιτέλους, κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν διαθέσιμα τα καινούρια μηχανήματα» δήλωσε κατηγορηματικά.

Δείτε τι είπε ο κ. Αγοραστός:

Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής, Ευάγγελος Φαλάρας δήλωσε πως τη φετινή περίοδο τα στρέμματα που κάηκαν περισσότερα και οι υψηλές θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι δυσκολεύουν την κατάσταση. Για καλή τύχη δεν υπήρξαν υλικές ζημιές, αλλά ο πολίτης οφείλει να προβλέψει πιθανές άσχημες καταστάσεις, υπογράμμισε. «Να προσέξουν τι συμβαίνει στα γειτονικά σπίτια, απ’ όπου και μπορεί να ξεκινήσει μια πυρκαγιά», τόνισε. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, ανέφερε πως βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με πέρυσι και πρόσθεσε πως αναμένουν την παράδοση του χρόνου το καλοκαίρι για 8 καινούρια οχήματα.

Δήλωσε ικανοποιημένος με την επάρκεια, αλλά επεσήμανε πως θα επιθυμούσε πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Κλείνοντας, ζήτησε την υπομονή όλων ώστε να ανταποκριθεί το Σώμα στις δύσκολες αυτές καταστάσεις, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει και τους ιδιώτες, οι οποίοι πάντα ήταν δίπλα σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Δείτε τι είπε ο κ. Φαλάρας:

Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες