ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Χασούρα» 400.000 ευρώ στο δήμο Λαρισαίων από τη μη διεξαγωγή του παζαριού – Στο κυνήγι των… κακοπληρωτών παρόχων ενέργειας η δημοτική αρχή

Σημαντικό πλήγμα στα οικονομικά του δήμου Λαρισαίων θα αποτελέσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ματαίωση της διεξαγωγής της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, λόγω της νέας τροπής που λαμβάνει η πανδημία.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα καθαρά έσοδα του δήμου με κριτήρια του 2019, όταν και έγινε για τελευταία φορά το παζάρι, θα ανέρχονταν στις 400.000 ευρώ!

Εκ των πραγμάτων πρόκειται για ένα οικονομικό μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο, πολλώ δε μάλλον σε μία τόσο δυσμενή συγκυρία για την αυτοδιοίκηση.

Από πλευράς δήμου πάντως, μιλώντας στο onlarissa.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θάνος Αδαμόπουλος, εμφανίζεται καθησυχαστικός καθώς όπως εξηγεί, ο ενάμισης χρόνος της πανδημίας έχει αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών.

«Κάναμε τους οικονομικούς σχεδιασμούς μας και χωρίς το παζάρι, γιατί μάθαμε να ζούμε με τις ζημιές του ’20. Πλέον είμαστε σε ρυθμούς κορωνοϊού…» εξήγησε ο κ. Αδαμόπουλος.

Πώς όμως θα περιοριστεί η «χασούρα» του παζαριού; Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών εξηγεί πως «η δημοτική αρχή δουλεύει εδώ και ενάμιση χρόνο ώστε να βρεθούν άλλες λύσεις που θα ισοσταθμίσουν τις απώλειες. Το πλέον σημαντικό πως η πίεσή μας ακόμη και με ένδικα μέσα προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας που είναι κακοπληρωτές προς το δήμο, έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Ήδη έχουμε εισπράξει περί τις 300.000 ευρώ…»

Μία ακόμη σημαντική πηγή εξοικονόμησης χρημάτων είναι το όφελος που ήδη αρχίζει να φαίνεται από τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό που έχει αντικατασταθεί με λαμπτήρες νέας τεχνολογίας led.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΠΕΤΣΑ

Την ίδια ώρα, ο δήμος Λαρισαίων προσδοκά και σε κρατική ενίσχυση αντίστοιχη του 2020, η οποία μάλιστα έχει εξαγγελθεί από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

«Το 2020 είχαμε και μία σημαντική χρηματοδότηση του δήμου λόγω του κορωνοϊού ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ. Ευελπιστούμε ότι θα συμβεί το ίδιο και το 2021, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού» κατέληξε ο κ. Αδαμόπουλος.

Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες