ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Να ιδρυθεί τομέας ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγιάς

Την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στον Δήμο Αγιάς, λόγω των αυξημένων αναγκών -που αναδείχθηκαν από την πανδημία του COVID 19- εξαιτίας της διεύρυνση του Δήμου με απομακρυσμένες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές, της αύξησης του τουριστικού ρεύματος τους καλοκαιρινούς μήνες, και της δυσκολίας του ΕΚΑΒ Λάρισας να καλύψει και την περιοχή της Αγιάς, ζητά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με Αναφορά του στον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Ο Θεσσαλός πολιτικός με την Αναφορά του συνηγορεί στο σχετικό αίτημα που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας στον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας κ. Φώτη Σερέτη, στο οποίο, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «λόγω και της πανδημίας COVID 19 έχουν προκύψει αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και έκτακτες καταστάσεις στον Δήμο Αγιάς, ο οποίος ύστερα από την προσάρτηση σ’ αυτόν, σύμφωνα με το πρόγραμμα Καλλικράτης, των πρώην Δήμων Μελιβοίας, Λακέρειας και Ευρυμενών αποτελείται από 22 Κοινότητες, οι περισσότερες ορεινές και ημιοορεινές και πολύ απομακρυσμένες από τη Λάρισα. Επιπλέον, τα παράλιά του, που εκτείνονται σε ακτή μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, δέχονται συρροή επισκεπτών και παραθεριστών τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όλα τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου από την υφιστάμενη δομή του ΕΚΑΒ της Λάρισας και καθίσταται επιβεβλημένη η ανάγκη δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή της Αγιάς, μια δομή η οποία είναι απαραίτητη για την ευρύτερη περιοχή».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά από τον αρμόδιο υπουργό την αξιολόγηση και τη διευθέτηση του αιτήματος του Δήμου Αγιάς και την ενημέρωσή του επ’ αυτού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις