ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Ο Νέλσον Μαντέλα μας δίδαξε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο!»

Στην εμβληματική, ιδιαίτερα συγκινητική και λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Ζάππειο Μέγαρο, για την Ημέρα Νέλσον Μαντέλα, προσκλήθηκε και παραβρέθηκε η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία εκπροσώπησε το Κίνημα Αλλαγής .

Η Λαρισαία βουλευτής συναντήθηκε με την οικοδέσποινα της εκδήλωσης κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και μοιράστηκαν σκέψεις και προβληματισμούς για ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού, ενώ η κ Λιακούλη, συνεχάρη την κ Βαρδινογιάννη για τις δράσεις του ιδρύματός της και την άοκνη προσπάθειά της για την ανάδειξη ιδεών και αξιών, που αποτελούν την πεμπτουσία της Δημοκρατίας και του πολιτισμού μας, ενώ για την συγκεκριμένη εκδήλωση χαρακτήρισε εξαιρετικά σπουδαία, τονίζοντας ότι «ο Νέλσον Μαντέλα μας δίδαξε, ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! »

Η εκδήλωση για τον μεγάλο ηγέτη και οραματιστή Νέλσον Μαντέλα, που αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την ισότητα, τη δημοκρατία και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και διώχθηκε για τις ιδέες του, μένοντας στη φυλακή για 27 ολόκληρα χρόνια, τιμήθηκε από εκπροσώπους του πολιτικού και στρατιωτικού κόσμου, από διεθνείς προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και από εκπροσώπους ιδρυμάτων και φορέων εθελοντισμού και αλληλεγγύης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς και μηνύματα για τον σπουδαίο ηγέτη, που εμπνέει την παγκόσμια κοινότητα.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση: Το όραμα για ένα καλύτερο αύριο», αποτίοντας φόρο τιμής στον αγωνιστή- σύμβολο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης και σε ένδειξη αναγνώρισης του σπουδαίου έργου του «Ιδρύματος Nelson Mandela» στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, η κ Βαρδινογιάννη απένειμε το «Τιμητικό Βραβείο του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη 2021» στο «Ίδρυμα Nelson Mandela».

Στην εισαγωγική της ομιλία η κυρία Βαρδινογιάννη μίλησε για την παρακαταθήκη του σπουδαίου αγωνιστή και τόνισε πως ακολουθώντας τα διδάγματα του Mandela η νέα γενιά μπορεί να αλλάξει τον κόσμο: «Είμαστε όλοι εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την Ελευθερία. Για την Κοινωνική Δικαιοσύνη. Για την Δημοκρατία και την Ισότητα ανάμεσα στους ανθρώπους. Για την Ειρήνη και τη Συμφιλίωση των λαών. Για την Διαφορετικότητα των πολιτισμών. Για την αδικία και την φτώχεια. Αλλά και για να στείλουμε σε όλους τους νέους το μήνυμα πως αξίζει και πρέπει να έχουν όνειρα και να αγωνίζονται γι’ αυτά. Γιατί κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει τον κόσμο με το αποτύπωμά του. Σ’ αυτές τις αξίες και σ’ αυτά τα οράματα αφιέρωσε και θυσίασε τη ζωή του ο Νέλσον Μαντέλα».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση τμημάτων των επιστολών του Νέλσον Μαντέλα από τη φυλακή, ενώ  εμφανίστηκαν καλλιτέχνες από την Ν. Αφρική: ο βραβευμένος με Emmy συνθέτη του Hollywood Mark Chait να παρουσιάζει σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το κομμάτι που έγραψε και αφιέρωσε στον Nelson Mandela με τίτλο «Forever Going Home», σε στίχους του βραβευμένου με Grammy Charlie Midnight, καθώς και την ερμηνεία του τραγουδιού «Paradise – African Dream» από την Patricia Abrahams, την οποία συνόδευσε με πιάνο ο Μάκης Μέρλος.

Συντονιστής της εκδήλωσης, ήταν ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας.
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Εκπρόσωπος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος Θεοχάρης, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ο ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο ΑΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς και ο Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας Δημήτριος Σκαλτσούνης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις