ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κ. Αγοραστός: Πάνω από 800 χιλιάδες έλεγχοι για κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο στη Θεσσαλία

Με στόχο να παρουσιαστεί ο απολογισμός των ενεργειών στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Θεσσαλία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα το πρωί της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελου Μπίνη.

Η σημερινή συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια της σύσκεψης του περασμένου Δεκεμβρίου με συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιών με κομβικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων επιτήρησης κατά του κορωνοϊού.

Περήφανος και ιδιαιτέρως χαρούμενος με τη συνεργασία των φορέων και την αποτελεσματικότητα των δράσεων κατά του κορωνοϊού εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ευχαρίστησε κάθε φορέα ξεχωριστά και τόνισε πως η προσπάθεια αυτή γίνεται για την προστασία του κάθε Θεσσαλού με σεβασμό στην προσωπικότητά του. Επεσήμανε την σημασία των ελέγχων που διενεργούνται με πρώτιστο στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και ζήτησε από τους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμένων παραμένουν ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. «Το εμβόλιο σώζει ζωές. Είναι το μόνο μέσο αντιμετώπισης και δε πρέπει να χαλαρώνουμε» τόνισε.

Με τη σειρά του ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, αναφέρθηκε κι αυτός στην επιτυχημένη συνεργασία, τονίζοντας πως οι πολίτες οφείλουν να είναι σε εγρήγορση και να τηρούν τα μέτρα τώρα που ο ιός επανακάμπτει. Οι πολίτες πρέπει να δείχνουν προσοχή, διαφορετικά τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν, αν τα δεδομένα δε πάνε προς το καλύτερο. Στη συνέχεια, παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία της ΕΑΔ με αριθμούς και ξεχώρισε τα πολύ χρήσιμα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Υπηρεσία (Εργαλειοθήκη Covid κλπ). Σε ερώτηση του onlarissa.gr σχετικά με τον τρόπο τον οποίο θα γίνονται οι έλεγχοι απάντησε πως υπάρχει ήδη ένα Υπηρεσιακό Πλάνο. «Θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση να ελέγχει μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας την κατάσταση του κάθε πελάτη, αν είναι εμβολιασμένος ή όχι», σημείωσε.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Αστέριος Μαντζιώκας, παρουσιάζοντας με αριθμούς του τελευταίου εξαμήνου τους ελέγχους που διενεργήθησαν και τα πρόστιμα τα οποία επεβλήθησαν. Πιο συγκεκριμένα, για όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας διενεργήθησαν 671.935 έλεγχοι, με 7.237 παραβάσεις και 77 συλλήψεις, κυρίως σε καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επιπλέον, ζήτησε τη συμμόρφωση των πολιτών με στόχο την αποφυγή νέων μέτρων πρόληψης από την κυβέρνηση και επεσήμανε πως η αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους πάση θυσία.

 

Τέλος, ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Κεντρικής Ελλάδος συμφώνησε με τον κ. Μαντζιώκα όσον αφορά τον σκοπό των ελέγχων και ανέλυσε κι αυτός με αριθμούς τη δουλειά που έκανε η Υπηρεσία Εργασιακών Σχέσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις σε βίντεο:

 

Δημήτρης Αυλογιάρης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες