ΛΑΡΙΣΑ

Αναφορά της Βαγενά προς τον υπουργό Υγείας για την ανάγκη άμεσης ίδρυσης και λειτουργίας τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγιάς

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε σήμερα, 9/07/21, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λάρισας Άννα Βαγενά, διαβιβάζοντας επιστολή του Δημάρχου Αγιάς, κ. Αντώνη Γκουντάρα, προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, κ. Φώτη Σερέτη, η οποία κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στους βουλευτές του νομού Λάρισας.

Όπως επισημαίνει στην εν λόγω επιστολή ο Δήμαρχος Αγιάς, αυτή τη στιγμή υφίστανται αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες και έκτακτες καταστάσεις στην περιοχή του δήμου, αφενός λόγω της πανδημίας και αφετέρου επειδή ο δήμος εξυπηρετεί πλέον 22 κοινότητες συνολικά, πολλές από τις οποίες είναι ορεινές, ημιορεινές και πολύ απομακρυσμένες από την πόλη της Λάρισας, ενώ ταυτόχρονα τα παράλια συνολικού μήκους 50 χιλιομέτρων δέχονται διαρκή συρροή επισκεπτών και παραθεριστών. Ως εκ τούτου, η υφιστάμενη δομή του ΕΚΑΒ Λάρισας αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη των εξαιρετικά αυξημένων αναγκών, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται η ασφάλεια του πλήθους των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, δεδομένου ότι ήδη έλαβαν χώρα δύο τραγικές απώλειες στα παράλια του Δήμου Αγιάς λόγω πνιγμού και ότι το Κέντρο Υγείας Αγιάς έχει σοβαρότατη έλλειψη οδηγών και διασωστών, καθώς και ότι το Κέντρο Υγείας Σωτηρίτσας δεν λειτουργεί επί 24ώρης βάσης στη διάρκεια της επιβαρυμένης τουριστικής περιόδου, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για την άμεση ίδρυση και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγιάς για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Δια του Μέσου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Αναφοράς, η Άννα Βαγενά ζητά από τον υπουργό Υγείας την άμεση εξέταση του αιτήματος του Δημάρχου Αγιάς για την ίδρυση και λειτουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Αγιάς, καθώς και την ενημέρωσή της για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις