ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Η απάτη ήταν διπλή με το ίδιο θύμα – “Συγνώμη … λάθος…”

Έχουν αποθρασυνθεί πλέον οι απατεώνες που επικοινωνούν με επιχειρηματίες με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων και τους πείθουν να πληρώσουν μέσω τραπεζικής εφαρμογής, ξαφρίζοντας χρήματα από τους λογαριασμούς τους. Στην τελευταία περίπτωση στη Λάρισα, πάντως, δεν αρκέστηκαν σε μια απάτη, αλλά εξαπάτησαν το θύμα… εις διπλούν!

Οι δράστες είχαν επικοινωνήσει αρχικά το μεσημέρι της 8ης Απριλίου με την επιχείρηση εμπορίας προϊόντων ενός συγγενικού προσώπου του θύματος και έπειτα με τον ίδιο, στον οποίο είπαν ότι είχαν συμφωνήσει να πληρώσουν για την αγορά των προϊόντων μέσω τραπεζικής εφαρμογής. Έτσι, απέσπασαν το ποσό των 200 ευρώ από τον λογαριασμό του. Όμως, δεν τους φάνηκαν αρκετά και επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το θύμα όπως αναφέρει το protothema.gr, δήθεν για να ζητήσουν συγνώμη για το… λάθος!

Στη συνέχεια, του ζήτησαν τους κωδικούς του e-banking του για να επιστρέψουν τα χρήματα, αλλά τον εξαπάτησαν ξανά, μεταφέροντας σε άλλον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2.710 ευρώ! Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τώρα από την Ασφάλεια και σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός Έλληνας και ενός άγνωστου συνεργού του, η έρευνα για την ταυτοποίηση του οποίου συνεχίζεται.

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες