ΛΑΡΙΣΑ

«Υπάρχει και ατομική ευθύνη για τους εμβολιασμούς» λέει ο Χαρακόπουλος

«Όλοι πρέπει να συναισθανθούν την ατομική ευθύνη που έχουν και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, αψηφώντας την ευθύνη για τον εαυτό του, ας σκεφτεί τους κινδύνους που ελλοχεύει ο μη εμβολιασμός του για τους ανθρώπους που αγαπά, για τους οικείους του, τους συγγενείς του, τους φίλους του». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη Θεσσαλία Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κολλάτο.

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισήμανε ότι «υπάρχει η ευθύνη της πολιτείας και υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Η ευθύνη της πολιτείας και το χρέος του κράτους ήταν στην αρχή να αντιμετωπίσει με τους τρόπους που υπήρχαν την πανδημία, να στηρίξει την οικονομία με τον τρόπο που το έκανε. Στη συνέχεια, από τη στιγμή που βρέθηκε το εμβόλιο ευθύνη της πολιτείας ήταν να μπορέσει να έχει την προμήθεια των εμβολίων, προκειμένου να μην υπάρχει κανείς πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί και να μην έχει τη δυνατότητα να εμβολιαστεί. Είμαστε πια σε αυτό το στάδιο. Η πολιτεία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη που επιθυμεί να εμβολιαστεί. Άρα, από ένα σημείο και πέρα πια υπάρχει η ατομική ευθύνη. Οι ανεμβολίαστοι είναι υπερμεταδότες του ιού και της νόσου και όσο δεν χτίζεται ένα ισχυρό τείχος ανοσίας, εάν δεν πάμε στο 70-75% τείχους ανοσίας, θα έχουμε ένα νέο κύμα, όπως όλοι προμηνύουν το φθινόπωρο, που θα δημιουργήσει μια σειρά από ζητήματα. Θα ξανακλείσει η οικονομία; Η οικονομία αντέχει, η χώρα αντέχει να έχουμε ένα νέο lock down;»

Λύση τώρα για τον Αχελώο

Ερωτηθείς για την κλιματική αλλαγή και το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογράμμισε ότι «η αλήθεια είναι πως οποιαδήποτε λύση δεν μπορεί να είναι ολιστική για τη Θεσσαλία χωρίς τη μερική μεταφορά νερού από τον άνω ρου του Αχελώου, ένα έργο θα έλεγα πρωτίστως πια περιβαλλοντικό. Δεν είναι εάν θέλετε το ζήτημα άρδευσης του θεσσαλικού κάμπου, όπως μπορεί να ξεκίνησε πριν από μερικές δεκαετίες. […] Ξέρουμε όλοι ότι οι γεωτρήσεις στον κάμπο είναι σε εκατοντάδες μέτρα και το νερό είναι πια υφάλμυρο. Δεν είναι νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί πια και για την άρδευση. Γι’ αυτό ακριβώς εσχάτως πήρα την πρωτοβουλία να υπάρξει μια συζήτηση στην Επιτροπή Περιβάλλοντος στη Βουλή, να ανοίξει ο φάκελος του υδατικού προβλήματος στην αρμόδια επιτροπή στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε και εκλήθησαν και σημαντικοί παράγοντες που γνωρίζουν τα ζητήματα του υδατικού προβλήματος στη Θεσσαλία. Και θα υπάρξει και συνέχεια στην οποία θα κληθούν όλοι αυτοί που εγώ αποκαλώ “θεσμική μνήμη” του υδατικού στην Θεσσαλία και θέλω να πιστεύω ότι σε αυτή τη συνεδρίαση θα κληθούν και εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας και συναρμόδιοι υπουργοί. Θα μπορούσε να είναι τρόπον τινά μια συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης με τον υπουργό τον κ. Γεραπετρίτη».

Ο κυβερνητικός βουλευτής ξεκαθάρισε ότι «όλοι οι φορείς της Θεσσαλίας ζητούν τη μεταφορά νερού του Αχελώου για να λυθεί το πρόβλημα ερημοποίησης και ξηρασίας για να λυθεί το περιβαλλοντικό ζήτημα ερημοποίησης που αντιμετωπίζει ο θεσσαλικός κάμπος. Ας μας πουν όλοι αυτοί που κόπτονται και δεν επιθυμούν την μεταφορά νερού από τον Αχελώο: Τι θα κάνουν με τα ημιτελή έργα; Θα δαπανήσουμε δεκάδες, εκατοντάδες εκατομμύρια για να τα καταστρέψουμε αυτά τα έργα για να αποκατασταθεί και πάλι στην προτέρα κατάσταση το τοπίο; Κι από πού θα στερήσουν αυτούς τους πόρους εάν πουν ότι τους δαπανούν για κάτι τέτοιο;».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Μιλούμε για πράσινη ενέργεια, μιλούμε για φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις και γεμίζει ο κάμπος με “λαμπόγυαλα”, με φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας, και την ίδια ώρα δεν προχωρούμε στην παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, πράσινης, φιλικής προς το περιβάλλον. Δεν υπάρχει πιο φιλική προς το περιβάλλον από την υδροηλεκτρική ενέργεια. Το έργο της Μεσοχώρας έχει ολοκληρωθεί κατά 95%. Είναι καιρός πια να τελειώσει και να παραδοθεί στους πολίτες που το δικαιούνται».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου εδώ:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις