ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Πόσοι είναι οι άνεργοι στη Λάρισα, στο νομό συνολικά και σε ολόκληρη την Θεσσαλία

Δύσκολες στιγμές για χιλιάδες Λαρισαίους οι οποίοι εν μέσω πανδημίας που ταλανίζει τον πλανήτη ολόκληρο ενάμιση χρόνο τώρα, βρίσκονται σε διαδικασία ανεύρεσης εργασίας χωρίς να διαφαίνονται και πολύ ευοίωνα τα σημάδια.

Σκοτεινός ορίζοντας λοιπόν σχετικά με το ζήτημα της ανεργίας για την πόλη της Λάρισας, αλλά και για ολόκληρη την περιφέρειά της. Σαφώς η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και στις υπόλοιπες τρεις περιφέρειες της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αυτή την στιγμή αναζητούν εργασία όντες άνεργοι 16.245 Λαρισαίοι (Δήμος Λαρισαίων), ενώ σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα ο αριθμός των ανέργων φτάνει τους 23.974.

Χειρότερη αναλογικά η κατάσταση στην γειτονική μας Μαγνησία όπου 17.876 άνθρωποι ψάχνουν για εργασία, εκ των οποίων οι 15.414 στον Βόλο.

Τα στοιχεία για την Καρδίτσα αναφέρουν πως οι άνεργοι άγγιξαν τους 6881, ενώ συνολικά σε όλο το νομό φτάνουν τους 11366.

Τέλος στα Τρίκαλα και συγκριμένα στα όρια του δήμου Τρικκαίων καταγράφονται 8306 άνεργοι και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων 11716.

ΑΘ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες