ΛΑΡΙΣΑ

Η αφοπλιστική συζήτηση του Λαρισαίου ακαδημαϊκού με νεαρούς αντιεμβολιαστές

Μία εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση με νεαρούς αρνητές του εμβολιασμού κατά της πανδημίας, διηγήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας.

Έγραψε συγκεκριμένα: “Πριν λίγο είχα βγει να πιω καφέ εδώ στην πλατεία κοντά στο σπίτι μου . Το μαγαζί είχε και σουβλάκια . Παρήγγειλα ένα ελληνικό και χάζευα τον κόσμο. Από πίσω μου ήταν τρία παλληκάρια ηλικίας γύρω στα 20. Κατάλαβα ότι συζητούν για το εμβόλιο και έστησα αυτί. Η περιοχή του εγκεφάλου ότι προσπαθείς να ακούσεις τι λένε δίπλα ενώ πχ παίζεις με το κινητό, λέγεται δικτυωτός σχηματισμός και είναι πολύ ενδιαφέρον πως λειτουργεί. Λέγανε λοιπόν ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο γιατί τους την έχουνε στημένη να τους εκμεταλλευτεί το σύστημα των φαρμακευτικών και προτιμούν την φυσική ανοσία. Δηλαδή να νοσήσουν.

Μπήκα στην κουβέντα πολύ ευγενικά και με δέχθηκαν στην παρέα . Έτρωγαν χοιρινά σουβλάκια. Τους είπα ότι κατά 70% τα σουβλάκια είναι από εισαγόμενο κρέας το οποίο είναι πάμφθηνο και πολύ πιθανόν να προέρχεται από χοιρινά που τρώνε οτιδήποτε, μπορεί και βοθρολυματα. Δεν το ξέρω τους είπα αλλά είναι πιθανόν. Γιατί λοιπόν δεν είστε καχύποπτοι ότι σας την έχουν στημένη οι εταιρίες που φέρνουν πάμφθηνο χοιρινό απέξω , το οποίο μπορεί να τους βλάψει; Δεν είχαν φυσικά απάντηση αλλά προβληματίστηκαν .

Μιλώντας με πολύ κόσμο που ανήκει στους λεγόμενους ανεμβολίαστες έχω καταλήξει ότι το ανέκδοτο με τον Γιωρικα τον Πόντιο που τον απάτησε η γυναίκα του και για να την τιμωρήσει έκοψε το τσουτσουνι του δεν βγήκε τυχαία. Ούτε φυσικά αφορά τους Πόντιους. Αφορά πολύ κόσμο που σκέφτεται περίεργα. Το γιατί θα το αναλύσουμε του χρόνου όταν λήξει η πανδημία.

Όταν δηλαδή πεθάνουν όσοι πεθάνουν φέτος (βασικά από τους ανεμβολίαστους άνω των 65), και η ζωή ομαλοποιηθεί. Τότε ίσως έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Τώρα πιστεύω ότι ήταν να ειπωθεί ειπώθηκε. Θα μείνει ένα 20% του πληθυσμού ανεμβολίαστοι με αρκετούς νεκρούς πάλι. Εδώ θα είμαστε να τα ξαναζήσουμε τα φετινά. Ελπίζω όμως η οικονομία να παραμείνει ανοιχτή.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις