ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αυτοψία Μενδώνη στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας: «Ορατό το τέλος» των εργασιών (φωτό)

Την πεποίθηση πως το έργο της αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας «έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης» εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της στο ιστορικό μνημείο.

Η υπουργός Πολιτισμού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία της με την Περιφέρεια Θεσσαλία, έχοντας στο πλευρό της τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό.

Συνοδευόμενη επίσης από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας κ. Χρήστο Καπετάνο και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια, η κ. Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το έργο έχει μπει στην τροχιά ολοκλήρωσης. Από την αυτοψία που κάναμε σήμερα διαπιστώσαμε ότι ίσως είναι η πρώτη φορά που το αρχαίο θέατρο έχει ορατό τέλος. Δεν εννοώ ότι θα σταματήσουν οι εργασίες δια παντός. Εννοώ ότι θα αποκατασταθεί η μορφή του κοίλου που είναι και το βασικό ζητούμενο προκειμένου να αποδοθεί  στους πολίτες. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου χάρη στην εξαιρετικά καλή  συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσω της οποίας εξασφαλίστηκαν όλα τα αναγκαία κονδύλια από το ΠΕΠ, το συγκεκριμένο έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Είναι μία πάρα πολύ σημαντική παρέμβαση που νομίζω ότι ικανοποιεί το 100% των Λαρισαίων πολιτών».

Μετά το αρχαίο θέατρο, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε και το Μπεζεστένι.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις