ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη για μεσοπρόθεσμο σχέδιο ΝΔ: «Χτίζουν στην άμμο παλάτια!»

«Μπορεί η πλειονότητα των φιλικών στην Κυβέρνηση ΜΜΕ να βλέπει παντού συγκλονιστικά, επερχόμενα   οικονομικά success stories, ωστόσο η ‘’κανονικότητα’’ και η ανάπτυξη ακόμη αγνοούνται, από τη στιγμή που στο ζοφερό οικονομικό κλίμα που βιώνουμε, αποτέλεσμα δυο απανωτών χειμώνων με lockdowns, η μεγαλύτερη αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σημειώθηκε στα …delivery, ενώ και η βαριά μας βιομηχανία του τουρισμού σημείωσε τεράστια πτώση», δήλωσε εισαγωγικά στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, τα εκπορευόμενα από το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ αφηγήματα τύπου ‘’ανάπτυξης ελατήριο’’ για τα επόμενα χρόνια, παραβλέποντας το γεγονός ότι μας μαστίζει η τρίτη υψηλότερη ύφεση της Ε.Ε., δε μπορούν να πείσουν μικροεπιχειρηματίες, επιχειρηματίες του τουρισμού και της εστίασης, αγρότες, υπαλλήλους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα – όλους τους οικονομικά ενεργούς πολίτες εν γένει – πως τα πράγματα πηγαίνουν προς το παρόν καλά ή έστω ότι θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον. Ήδη μάλιστα, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες βλέπουν πως η πράγματι αναγκαία στήριξη των επιστρεπτέων προκαταβολών, με όσο ευνοϊκούς όρους κι αν έγινε,  σιγά σιγά χτυπάει την πόρτα του λογιστηρίου τους, καθότι …επιστρεπτέα – όπως λέει και το όνομά της…» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως στο ίδιο μοτίβο με την κριτική της Ευαγγελίας Λιακούλη, και παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κ.κ. Σταϊκούρα και Στουρνάρα, κινείται και το Γραφείο Προϋπολογισμού της ίδιας της Βουλής το οποίο αποφαίνεται πως «το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι αβέβαιο», ότι «όλα εξαρτώνται από την πορεία της πανδημίας, της οποίας οι μεταλλάξεις είναι κυριολεκτικά απρόβλεπτες, κι ότι κανείς δε μπορεί να εκφράσει κανενός είδους αισιοδοξία για την εξέλιξη της οικονομίας την επόμενη 5ετία…, όπως βέβαια ήδη από τα Χριστούγεννα προειδοποιούσε το Κίνημα Αλλαγής κατά τη συζήτηση του φετινού Προϋπολογισμού, ο οποίος ήταν μόνο μια ‘’χριστουγεννιάτικη άσκηση αισιοδοξίας’’».

Σε σχέση με τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου για την Αυτοδιοίκηση, η Τομεάρχης Εσωτερικών του Κινήματος Αλλαγής τόνισε πως οι ΟΤΑ για μια ακόμη φορά είναι «ριγμένοι» σε σχέση με την κεντρική διοίκηση, αφού από τις αρκετές δεκάδες χιλιάδες των προσλήψεων που αναμένονται στην 5ετία, αυτοί εξασφαλίζουν μόλις 2.500 μόνιμους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα κάθε προσπάθεια ανάπτυξής τους να πηγαίνει «στο βρόντο».

Η Ευαγγελία Λιακούλη αναγνώρισε πως στις υπάρχουσες συνθήκες είναι όντως δύσκολο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, ωστόσο θα πρέπει να πορευτούμε: «όλοι μαζί στους εμβολιασμούς, όλοι μαζί στην αναγκαιότητα στήριξης της οικονομίας, ωστόσο, σε αυτό που δε μπορούμε να είμαστε μαζί, είναι οι ψευδαισθήσεις κι ο οικονομικός ναρκισσισμός της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη» , κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις