ΛΑΡΙΣΑ

Μανώλης: Η νέα ΚΑΠ θα πρέπει να κινείται σε κατεύθυνση αναπτυξιακή

Στην πολύωρη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021-2027) που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, συμμετείχε και ο Δήμος Τεμπών, με την παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Μανώλη και του αντιδημάρχου και προέδρου της Ομάδας Παραγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μακρυχωρίου Νίκου Μητσογιάννη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ως θετική και μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί η πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού, να ξεκινήσει η ενημέρωση και ο διάλογος για την νέα Κ.Α.Π. 2021 – 2027 από τη Λάρισα, από την Καρδιά του Θεσσαλικού Κάμπου, με τη συμμετοχή σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Σπήλιο Λιβανό.

Ως αγροκτηνοτροφικός δήμος έχοντας γνώση των αγροκτηνοτροφικών αναγκών, θα συμμετάσχουμε ουσιαστικά στον διάλογο, με ξεκάθαρες θέσεις και κύριο γνώμονα την έμπρακτη ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Η νέα ΚΑΠ θα πρέπει να κινείται σε κατεύθυνση αναπτυξιακή και να είναι μέσο παραγωγής, ελπίδας και προσέλκυσης νέων στην αγροκτηνοτροφική απασχόληση και παραγωγή. Για να κρατήσουμε τους νέους στο τόπο τους και να αποφύγουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου. Ως δήμος θέσαμε επιπλέον, στην πολιτική ηγεσία θέματα διαχείρισης των υδάτινων πόρων, την εγκατάσταση ανεμομεικτών και τα δικαιώματα αμπελοκαλλιέργειας από το Εθνικό Απόθεμα.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις