ΛΑΡΙΣΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εκλογές του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Λάρισας για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Γενικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

Η Δ.Α.Σ. αναδείχτηκε σε πρώτη δύναμη με 280 ψήφους και η Α.Κ.Ο. 22 ψήφους στους 302 ψηφίσαντες. Η ΔΑΣ λαμβάνει 14 από τις 15 έδρες και 1 η ΑΚΟ για την νέο Διοικητικό Συμβούλιο, για το Γενικό Συμβούλιο η ΔΑΣ λαμβάνει τις 15 από τις 16 έδρες και η ΑΚΟ 1 έδρα. Για αντιπροσώπους ψήφισαν 303 συνάδελφοι, έλαβαν η ΔΑΣ 282 και η ΑΚΟ 21. Η ΔΑΣ εκλέγει 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία και 6 αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας.

ΔΑΣ ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που πήραν μέρος στις εκλογές του Συνδικάτου, την ανέδειξαν για ακόμη μία φορά σε πρώτη δύναμη και την εμπιστεύονται στο τιμόνι του Συνδικάτου. Μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες είναι μεγάλη ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση όλων των συναδέλφων στο Συνδικάτο είτε πήραν μέρος στις εκλογές είτε όχι. Οι κατασκευαστές μας θέλουν χωρίς δικαιώματα, χωρίς Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με περισσότερες ώρες εργασίας με τα ίδια μεροκάματα. Μας έχουν ανάγκη σήμερα που υπάρχει ξανά ανοικοδόμηση και δεν πρέπει να είναι μειωμένες οι απαιτήσεις μας, μπορούμε να ζούμε και να δουλεύουμε ανθρώπινα, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν:

  • Για άμεση υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση των ατομικών Συμβάσεων εργασίας.
  • 7ωρο–5μερο–35ωρο με προοπτική το 6ωρο–5μερο–30ωρο.
  • Κανείς συνάδελφος με μεροκάματο κάτω από 45 ευρώ.
  • Διανομή τώρα των «υπέρ αγνώστων ενσήμων».
  • Αύξηση της ογκομέτρησης από το 1,25 στο 1,50 για να αυξηθούν τα ένσημα, να μπορούμε να κατοχυρώσουμε ασφαλιστικό δικαίωμα, να μην μας κλέβουν οι εργολάβοι των ιδρώτα μας.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όχι στο έκτρωμα Χατζηδάκη.
  • Σύνταξη στα 58 για όλους τους οικοδόμους, όχι στα 60 και στα 62, με αποδοχές σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις