ΛΑΡΙΣΑ

Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Οικονόμου από Λάρισα: Στόχος μας η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος –  Τέλος Ιουλίου η προκαταβολή για τις ζημιές από παγετό

Επίσκεψη που γίνεται στο πλαίσιο της πραγματοποίησης υβριδικής ημερίδας για την παρουσίαση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα πραγματοποιούν σήμερα στη Λάρισα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου σε δηλώσεις του υπερτόνισε πως στόχο της κυβέρνησης αποτελεί η ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, ώστε να γίνει ο Έλληνας αγρότης ένας σύγχρονος και ανθεκτικός επιχειρηματίας, ενώ για τον παγετό σημείωσε ότι τέλος Ιουλίου θα δοθεί η προκαταβολή στο 40% στους πληγέντες αγρότες.

Αναλυτικότερα ο Υφυπουργός, σημείωσε τα εξής:

«Μετά την σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας η διαβούλευση για το στρατηγικό μας σχέδιο ενόψει της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει από πουθενά αλλού παρά από την πρωτεύουσα του θεσσαλικού κάμπου, την Λάρισα. Βρισκόμαστε εδώ για να συζητήσουμε με την καρδιά του παραγωγικού δυναμικού της χώρας, τις προτεραιότητας της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, να ενημερώσουμε για τις αλλαγές που συντελούνται στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Να πάρουμε ιδέες και απόψεις και να συζητήσουμε στις βασικές κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδίου. Ενός σχεδίου που έχει ως στόχο να καταστήσει τον πρωτογενη τομέα στην χώρα μας ανθεκτικό, ανταγωνιστικό και εξωστρεφές με βασικό στόχο την διαρκή και βιώσιμη ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Αναμένουμε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με ανταλλαγή απόψεων με τους παραγωγούς.

Η φιλοδοξία μας είναι το πλάισιο της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε, τα μέτρα, τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και από την ΚΑΠ και από το Ταμείο Ανάκαμψης, να δυναμώσουν τον πρωτογενή τομέα, να καταστήσουν τον Έλληνα αγρότη έναν σύγχρονο ανθεκτικό επιχειρηματία, έτσι ώστε το εισόδημά του συνεχώς να ενισχύεται. Αυτό αφορά ένα σύνολο πολιτικών παρεμβάσεων. Έχει να κάνει με την προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, με την στρατηγική επανατοποθέτηση των ελληνικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με ενίσχυση του ρόλου των συνεταιρισμών, με έρευνα, με εκπαίδευση, με καινοτομία και όλα αυτά σε μια συνολική πολιτική που θα αντιμετωπίζει αποσπασματικά τον πρωτογενή τομέα, αλλά ως αλυσίδα αξίας.

Για τον παγετό:

«Η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποζημιώνονται έγκαιρα και δίκαια όσοι έπαθαν ζημιά, κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος από όσους υπέστησαν ζημιές από τον πρόσφατο παγετό. Τέλος Ιουλίου θα αρχίσει να δίνεται μια προκαταβολή του ύψους του 40%. Χτίστηκε πολύτιμη σχέση εμπιστοσύνης του ΕΛΓΑ με τον Έλληνα παραγωγό».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες