ΛΑΡΙΣΑ

Tα τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους έθεσε στην Υφυπουργό Φ. Αραμπατζή ο δήμαρχος Τυρνάβου

Τον Δήμο Τυρνάβου επισκέφθηκε την Τετάρτη 23 Ιουνίου η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και την ΠΕΚ.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να θέσει στην Υφυπουργό όλα τα τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα τα οποία ταλανίζουν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Τέθηκαν επί τάπητος μεταξύ άλλων οι αποζημιώσεις από τον παγετό η αναγκαιότητα για γρήγορη καταγραφή των ζημιών ενώ τέλος ο Δήμαρχος επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη για άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις.

Επίσης, ο Δήμαρχος έθεσε το θέμα των φωτοβολταϊκών σε βοσκοτόπια που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι για τα κοπάδια τους.

Ακόμη ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την συνεργασία που έχουν σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τις σταυλικές εγκαταστάσεις, νομοσχέδιο που διευκολύνει σημαντικά τους κτηνοτρόφους στο να έχουν καλές πρακτικές και με μικρό κόστος σταυλικές εγκαταστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος τόνισε προς την Υφυπουργό πως οι καλές προθέσεις που διαπίστωσε πρέπει να μετουσιωθούν σε πράξεις και λύσεις προς τον δοκιμαζόμενο αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο της περιοχήμας.

Επιβεβαιώθηκε τέλος για ακόμη μια φορά η άριστη σχέση που διατηρεί ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  κ. Φωτεινή Αραμπατζή  επ’ωφελεία των αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου Τυρνάβου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες