ΛΑΡΙΣΑ

«Η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει αδιανόητες πολιτικές» λέει ο Βούτσης από τη Λάρισα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται σήμερα Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση ήθελε να αξιοποιήσει την πανδημία και τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και λόγου για να περάσει πολιτικές που δε θα διανοούνταν να περάσει αν ήταν ανοιχτός ο πολιτικός χώρος».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο πρώην πρόεδρος της βουλής αντιπαρήλθε της άποψης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται την κυβερνητική φθορά», λέγοντας μεταξύ άλλων πως «αν δει κανείς ανά τρίμηνο από πέρυσι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μία προϊούσα φθορά στα θέματα της πολιτικής. Από την ασφάλεια και το «νόμος και τάξη», μέχρι τα εργασιακά και τις συνέπειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτά έγιναν και γιατί υπάρχει στη βουλή η αξιωματική αντιπολίτευση που ανέδειξε τα κενά».

Για μία ακόμη φορά, έγινε αναφορά στο ρόλο των κεντρικών μέσων ενημέρωσης, που όπως υποστήριξε, αποσιωπούν τις κυβερνητικές αδυναμίες αλλά και τον λόγο της αντιπολίτευσης.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΓΕΙΩΣΗ»

Σε ότι αφορά το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βρούτσης απάντησε σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr λέγοντας ότι «δεν έχουμε βγει αναζητώντας ρόλο, μέλλον και ταυτότητα. Έχουμε την προγραμματική διακήρυξη η οποία έχει ψηφιστεί πριν την πανδημική κρίση, η οποία είναι πάρα πολύ σαφής για την ανάγκη ανασυγκρότησης και διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλουμε να μορφοποιήσουμε ένα μαζικό κόμμα με κοινωνική γείωση, ανοικτό στην κοινωνία και στους καιρούς, κόμμα της αριστεράς κόμμα ραχοκοκαλιά της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης που μπορούν να συμμετέχουν και άνθρωποι του ευρύτερου χώρου. Πλην όμως το κόμμα μας είναι ένα κόμμα της νέας σύγχρονης αριστεράς».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο κ. Βούτσης στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενθάρρυνσης της κοινωνίας να συμμετάσχει στα πολιτικά δρώμενα, υπενθυμίζοντας πως σε διάστημα μίας δεκαετίας, ψήφισαν λιγότεροι από 1 εκ. πολίτες. «Να ενθαρρύνουμε, είπε, τον κόσμο να μπει στην πολιτική, να συμμετάσχει, να πάρει τις τύχες στα χέρια του, να ακούσει τα προγράμματα και τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να υπάρξει αυτή η μετακίνηση που σήμερα έχει στομώσει… Η ουσία είναι να φέρουμε τον κόσμο στην πολιτική συμμετοχή».

Για τις επόμενες εθνικές εκλογές, υπογράμμισε πως «για εμάς οι εκλογές με την απλή αναλογική δεν είναι πρώτες εκλογές και θα περιμένουμε τις δεύτερες. Εμείς θα ζητήσουμε από το λαό όποτε γίνουν οι εκλογές να εγκρίνει πλειοψηφικά δυνάμεις με ραχοκοκαλιά το ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία κυβερνητική λύση». Για το χρόνο των εκλογών, εκτίμησε ότι «σε συνθήκες πανδημίας θα ήταν τυχοδιωκτικό ο πρωθυπουργός να επιλέξει να κάνει εκλογές αλλά Εμείς θα είμαστε έτοιμοι».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Σχολιάζοντας τέλος την τωρινή κατάσταση με την πανδημία είπε πως «είναι παρούσα παρότι είμαστε σε ένα παράθυρο να μπαίνουμε ενδεχομένως σε μία νέα κανονικότητα. Όσο δεν κοινωνικοποιούνται οι πατέντες των εμβολίων, επειδή είναι παγκόσμιο πρόβλημα και επειδή υπάρχει ανισότητα πρόσβασης στα εμβόλια στις ηπείρους, μέσω των μετακινήσεων είναι πάντα ορατό να έρθουν νέες μεταλλάξεις και να υπάρξουν νέα κύματα. Είμαστε 100% υπέρ του εμβολιασμού. Κάναμε την κριτική μας στην κυβέρνηση για το 2ο και 3ο κύματα, πλην όμως είμαστε υπέρ μίας μεγάλης προσπάθειας να φθάσουμε σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμού από το 50% με 55% που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης».

Τον κ. Βούτση προλόγισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Ζωγράφος, ενώ στη συνέντευξη τύπου που παρατέθηκε έδωσαν το παρόν οι τοπικοί βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Άννα Βαγενά.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις