ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: «Μαλαματένια» διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχυδρομείου – Στήριξη ζητούν μουσικοί-καλλιτέχνες της Θεσσαλίας

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν στήριξη και οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία εμφανίζονται οι περίπου 90 μουσικοί και καλλιτέχνες της Λάρισας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι πραγματοποιούν από νωρίς το απόγευμα μουσική διαμαρτυρία, στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, με αφορμή και τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη συνέχιση, ουσιαστικά, της διαμαρτυρίας που είχε πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου, επίσης στη Λάρισα, αλλά είχε αναβληθεί το απογευματινό μέρος, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.  Η διαμαρτυρία θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Όπως σημείωσαν στο onlarissa.gr οι Μαρία Μπέλλου, μέλος της Πανθεσσαλικής Ένωσης Επαγγελματιών Μουσικών, Φώτης Παπανικολάου, μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου-Παραρτήματος Λάρισας και Ηλίας Σέγγης, μέλος του ΠΜΣ-Παραρτήματος Τρικάλων, η συντριπτική πλειονότητα των μουσικών-καλλιτεχνών αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης, των ίδιων αλλά και των μελών των οικογενειών τους.

Ακόμη και με την πλήρη άρση των μέτρων, είναι ελάχιστοι εκείνοι που θα μπορέσουν να βρουν εργασία με ικανοποιητικές αμοιβές και, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο χρόνος ασφάλισης θα είναι λειψός. «Χρειαζόμαστε άμεσα τη στήριξη της πολιτείας για όλους τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες, ακόμη και για αυτούς που έχουν βρει κάποια απασχόληση αυτή τη στιγμή. Θα επιμείνουμε», σημείωσαν.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτό:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες