ΛΑΡΙΣΑ

Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας: Π.Υ.Σ.Δ.Ε Λάρισας – Εντάσεις Υπεράριθμων

Σε ανακοίνωσή τους οι Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές Λάρισας (ΑΔΗΚ), επισημαίνουν τα εξής: «Σύμφωνα με την ενημέρωση των αιρετών μας στο Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας, σας κάνουμε γνωστό  σήμερα Τρίτη 22-6-2021, θα συνεδριάσει το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο με  θέματα ημερήσιας διάταξης :

Α/Α ΘΕΜΑΤΑ
1 Εξέταση ενστάσεων
2 Αναμόρφωση πίνακα οργανικών κενών

Να διαμηνύσουμε, για άλλη μία φορά, στην προσωρινή Διευθύντρια και Πρόεδρο  του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Λάρισας  καθώς και στα δύο διορισμένα μέλη του, ότι ζητούμε την τήρηση και όχι την καταστρατήγηση των νόμων.

Το  Π.Δ. 50/1996 στο άρθρο 14 παρ. 6, ρητά αναφέρει:

«οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να τοποθετηθούν σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας όπου ανήκει το σχολείο,  στο όποιο κρίθηκαν ως υπεράριθμοι τοποθετούνται κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα συγκρινόμενοι μόνο μεταξύ τους με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησης τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων».

Στη συνεδρίαση  του  Συμβουλίου στις 15/6/2021 η πλειοψηφία του Συμβουλίου καταπάτησε αυτά που ορίζει ο νόμος έλαβε υπόψη μόνο την πρώτη προτίμηση!!! Ούτε ομάδα, ούτε μόρια! Μόνο πρώτη προτίμηση!

Αύριο κατά την εξέταση των ενστάσεων θα κρατήσει την ίδια στάση;».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες