ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Η αγορά της Λάρισας μεγαλώνει: Αυτές είναι οι νέες εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες

Έντονη επιχειρηματική κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην πόλη, που δημιουργεί ανακατατάξεις στον χάρτη της τοπικής αγοράς της Λάρισας, τόσο σε εμπορικά καταστήματα όσο και σε καταστήματα στο χώρο της εστίασης.

Στον πεζόδρομο της Δευκαλίωνος, στη θέση του πάλαι ποτέ τσιπουράδικου της «Αντιγόνης», το «Τοπ» που λειτούργησε για 29 χρόνια και υπήρξε στέκι αμέτρητων Λαρισαίων που πέρασαν εκεί τα μεσημέρια τους, έρχεται μια νέα πρόταση στο χώρο της εστίασης. Οι αφοί Πιτσίλκα, μετά από χρόνια σε εστιατόρια του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και αλλού, ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα international μεζεδοπωλείο, το «Δευκαλίων» που θα στηρίζεται στη μεσογειακή κουζίνα και θα εφαρμόσει νέες μαγειρικές τεχνικές. Εκλεκτοί μεζέδες λοιπόν, με κρασί και τσίπουρο από Θεσσαλούς παραγωγούς στις αρχές Ιουλίου θα συνοδέψουν να μεσημέρια και τα βράδια των Λαρισαίων στο χαρακτηριστικό σημείο του πεζοδρόμου.

Παράλληλα, η ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Ταχυδρομείου συνεχίζει να αλλάζει χαρακτήρα, καθώς ο πεζόδρομος της Ρούσβελτ αποκτά νέα εμπορικά καταστήματα. Μετά από το «Icon Fashion Hall», το κατάστημα γυναικείας και ανδρικής ένδυσης «Rococo» εγκαταστάθηκε στη Ρούσβελτ 27. Η μεταφορά του αποφασίστηκε έπειτα από “τραυματισμό” του νεοκλασικού κτιρίου επί της Κούμα, όπου και στεγαζόταν επί σειρά ετών, μετά τον πρόσφατο σεισμό της 3ης Μαρτίου που αναστάτωσε την πόλη.

Στην Ρούσβελτ, επίσης, στον αριθμό 18 που βρίσκεται ακριβώς στο ύψος της πλατείας, την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το «Rubik», ένα κατάστημα εστίασης στη θέση του καφέ – μπαρ «Meli», που υπήρξε ένα από τα παλιότερα της πόλης. Το concept του νέου «Rubik» είναι εντελώς διαφορετικό για τα δεδομένα της Λάρισας, καθώς αποτελεί μια πρόταση που συνδυάζει τα επιτραπέζια παιχνίδια, με ποικιλία από cocktails, brunch και street like φαγητό. Η μεγάλη όμως καινοτομία είναι ότι ο καθιστικός χώρος του μαγαζιού είναι αποκλειστικά υπαίθριος και αναπτύσσεται στο στεγασμένο με σκέπαστρα του Δήμου χώρο επί της Πλατείας Ταχυδρομείου, που έχει ανακαινιστεί πλήρως και φτάνει μέχρι την άκρη της. Πρόκειται ίσως για το πρώτο μαγαζί εστίασης στην πόλη που προσαρμόζει τη λειτουργία του στις συνθήκες που επικράτησαν με την πανδημία και πριμοδοτούν την ανάπτυξη της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Μια νέα πρωτοποριακή για τη Λάρισα πρόταση είναι το κατάστημα «The two Barbers – The Shop», αδερφάκι του γνωστού κουρείου της οδού Βενιζέλου. Το νέο κατάστημα βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ανδρικό κουρείο στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και απευθύνεται αποκλειστικά στον άνδρα. Επώνυμα αρώματα από brands του εξωτερικού, είδη περιποίησης, τσάντες  και άλλα αξεσουάρ για τους ρέκτες του είδους.

Στην ανανεωμένη αυλή του το Φρούριο δε, έχει επενδύσει στα pop up καταστήματα εντός του χώρου του. Ήδη λειτουργούν δύο καινούργια boxes για take away αγορές. Το πρώτο είναι το «Aperitino Box» με μια μεγάλη ποικιλία από δροσερά cocktails σε πλαστικό ποτηράκι και το δεύτερο είναι το  «Sweet Box» με πάρα πολλές γεύσεις παγωτών και βάφλες στο χέρι. Η μεγάλη όμως έκπληξη της επόμενης εβδομάδας είναι το «Pasta Box», ένα καινούργιο pop up κατάστημα, σε συνεργασία με τη μακαρονοβιομηχανία Melissa. Η εν λόγω συνεργασία αποτελεί μια καινοτομία για την πόλη που προσφέρει take away pasta με μια μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά Melissa και πεντανόστιμες σάλτσες έτοιμα να συνδυαστούν και να συνοδεύσουν τη βόλτα των Λαρισαίων στο Φρούριο.

Τέλος, συζητείται εδώ και καιρό στους εμπορικούς κύκλους της πόλης η πιθανή στέγαση στο ακίνητο στη γωνία των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Κούμα (πρώην Αττικά Αρτοποιεία) ενός brand αθλητικής ένδυσης, χωρίς, ωστόσο, να έχει προς παρόν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του onlarissa.gr, ολοκληρωθεί η συμφωνία. Το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει στη Eurobank και στο σχεδιασμό της τράπεζας υπάρχει το ενδεχόμενο αξιοποίησης του από την ίδια.

E.M.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες