ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Ενοποιητικός ο ρόλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Πάνω από 100 Ορθόδοξοι βουλευτές απ’ όλον τον κόσμο στην Κρήτη τον Ιούλιο

«Στην Σερβία πραγματοποιήσαμε τη συνεδρίαση της Διεθνούς μας γραμματείας και η χαρά μας ήταν διπλή, γιατί αφενός είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια δια ζώσης συνεδρίαση της Γραμματείας μας μετά από πάρα πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν σε όλον τον κόσμο, κι αφετέρου γιατί η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε μια ομόδοξη χώρα, ένα προπύργιο της Ορθοδοξίας. Ήταν ιδιαίτερα θερμή η υποδοχή που τύχαμε». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Πέγκο.

Ο κ. Χαρακόπουλος ανέφερε επίσης ότι οι εργασίες της ΔΣΟ «πραγματοποιήθηκαν στην έδρα του Κοινοβουλίου της Σερβίας. Είχαμε θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο του σερβικού Κοινοβουλίου, τον κ. Ντάσιτς, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς μας Γραμματείας. Και ξέρετε, ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί στη συνεδρίαση αυτή, που πραγματοποιήθηκε στο νυν κοινοβούλιο της Σερβίας, πρώην Κοινοβούλιο της Γιουγκοσλαβίας, ήταν μια ευκαιρία να ξαναβρεθούν Ορθόδοξοι βουλευτές, όχι μόνον από τη Σερβία αλλά και από όμορες χώρες της Σερβίας, που κάποτε ήταν μέρη της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Αυτό, αν θέλετε, δείχνει και τον ενοποιητικό ρόλο που έχουμε εμείς ως ένας διεθνής θεσμός, διακοινοβουλευτικός θεσμός, στον οποίο συμμετέχουν Ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες από όλον τον κόσμο, και έχουμε την ξεχωριστή τιμή ο θεσμός αυτός να εδρεύει στην Ελλάδα, να εδρεύει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι ένας θεσμός που δημιουργήθηκε το 1993 με την στήριξη του τότε πρωθυπουργού, του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα η Γενική Συνέλευση της ΔΣΟ στην Κρήτη

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ σχετικά με την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς θεσμού στην Κρήτη σημείωσε ότι «το  μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου μετά την πανδημία, θα είναι το βασικό μας θέμα στη Γενική μας Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, 22-25 Ιουλίου στην Κρήτη, όπου αναμένουμε να έρθουν πλέον των 100 βουλευτών από όλον τον κόσμο. Παρουσιάσαμε πρόσφατα, άλλωστε, τις πρωτοβουλίες μας αυτές και στην θρησκευτική, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Μας δέχθηκε ο Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξέφρασε τη χαρά του γιατί πραγματικά, έτσι εξελήφθη και έτσι είναι, μια ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα μας, στην Ελλάδα, το γεγονός ότι θα πραγματοποιήσουμε τη Γενική Συνέλευση στην Κρήτη. Μια ψήφος εμπιστοσύνης για την αντιμετώπιση έως τώρα της δοκιμασίας αυτής της πανδημίας. Θα είναι ένα μεγάλο γεγονός, στο οποίο αναμένουμε βουλευτές από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, από χώρες που έχουν Ορθόδοξη μαρτυρία και, βεβαίως, θα έχουμε και σημαντικές προσωπικότητες. Ήδη και ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο Πρόεδρος της Σλοβενίας και άλλοι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον να έρθουν και να τοποθετηθούν και να μιλήσουν στη Γενική μας Συνέλευση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του κ. Χαρακόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/cfFZSuh0x00

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες