ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στο… «περίμενε» η Easy Jet για τις πτήσεις στη Ν. Αγχίαλο

Αναστέλλει μέχρι τις 17 Ιουλίου τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου

Στο «κόκκινο» η αγωνία στη Μαγνησία, με το βλέμμα στη βρετανική Easy Jet που παραμένει σε αναμονή των εξελίξεων, μεταθέτοντας για την 17η Ιουλίου την ημερομηνία έναρξης των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Με τις πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία να παραμένουν στο «περίμενε», την Easy Jet να αναβάλλει διαρκώς την εκκίνηση του πτητικού προγράμματος και τη σεζόν να βρίσκεται σε εξέλιξη, κορυφώνεται, όπως είναι αναμενόμενο, η αγωνία στο πεδίο του τουρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο «περίμενε» Easy Jet, με τους ανθρώπους του τουρισμού να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και την τουριστική πράκτορα Θέκλα Καμμένου, να καταθέτει στην ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τον προβληματισμό της, σχετικά με τις εξελίξεις από την Αγγλική αγορά. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν υπάρχουν κρατήσεις, οι πτήσεις αλλάζουν, έχουμε πάρα πολλές ακυρώσεις. Είναι ξεκάθαρο ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Η φετινή χρονιά θα είναι χειρότερη από την περσινή. Κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί η επιδημιολογική κατάσταση και πότε θα ανοίξει ο κύκλος άφιξης των Βρετανών τουριστών», υπογράμμισε.

Εκφράζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τον προβληματισμό της, εξέφρασε την άποψη ότι «πολύ δύσκολα θα ανοίξει η αγγλική αγορά», τονίζοντας, παράλληλα, ότι υπάρχουν ακυρώσεις και μετατόπιση πακέτων διακοπών για την επόμενη χρονιά.

Αναμενόμενη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης τη νέα αναβολή έναρξης πτήσεων από την Easy Jet, κάνοντας λόγο για «συνεχιζόμενα προβλήματα», λόγω της αβεβαιότητας που δημιουργεί η πανδημία. «Εφόσον η Αγγλία δεν ελευθερώνει ακόμη την έξοδο των Βρετανών, αντιλαμβάνεστε ότι θα είμαστε σε αυτή την κατάσταση συνεχώς. Δεν μπορούμε να κάνουμε σχόλια ούτε προβλέψεις, γιατί πολύ απλά, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα. Αυτή την στιγμή κινούμαστε με κάποιους έλληνες, ενώ εμφανίστηκαν πολύ λίγοι Βαλκάνιοι και λίγοι Γάλλοι στην περιοχή», είπε ο πρόεδρος.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι αναμενόμενο να αναστέλλονται οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, με την συνεχιζόμενη αβεβαιότητα να αποτελεί «τροχοπέδη» για τον τουρισμό.

Εντονότατος προβληματισμός επικρατεί στη Μαγνησία, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζαγοράς Θανάση Μπαρούτα να υπογραμμίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «δεν είναι καλή η εξέλιξη. Δυστυχώς, ποντάραμε στις πτήσεις από την Μεγάλη Βρετανία για να ανεβάσουμε την τουριστική περίοδο και διαπιστώνουμε ότι και η φετινή χρονιά είναι εξίσου δύσκολη. Προσπαθούμε να την αντιμετωπίσουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία, ευελπιστώντας ότι θα παρουσιάσει άνοδο η τουριστική κίνηση σε σύγκριση με πέρυσι. Παρά τις διαρκείς αναβολές, θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα «το σώσουμε» την τελευταία στιγμή. Θέλω να είμαι αισιόδοξος, ότι θα ξεκινήσουν, τον Ιούλιο, οι πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία».

Πηγή: taxydromos.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες