ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με ντέρμπι ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική του Euro 2020

Στην αναμέτρηση του Μονάχου, με την Πορτογαλία να αντιμετωπίζει τη Γερμανία, για τη 2η αγωνιστική του ΣΤ’ Ομίλου, είναι στραμμένα τα βλέμματα το Σάββατο (19/6, 19:00, ΑΝΤ1). Νωρίτερα, Ισπανία και Πολωνία παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενώ η Γαλλία είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην Ουγγαρία.

Υπό πίεση βρίσκονται Ισπανία και Πολωνία (19/6, 22:00, ΑΝΤ1) που κοντράρονται για τον Ε’ Όμιλο στη Σεβίλλη. Οι «φούριας ρόχας» έμειναν στην πρεμιέρα στο 0-0 με την Ουκρανία ενώ – ακόμα χειρότερα – οι Πολωνοί ηττήθηκαν από τη Σλοβακία (1-2). Στην πρώτη επίσημη συνάντηση ανάμεσα στις δύο χώρες από το 1959, ο Λουίς Ενρίκε ενισχύεται με την επιστροφή του Σέρχιο Μπουσκέτς ενώ ο Πάουλο Σόουζα δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γκρέγκορζ Κρικόβιακ. Ο ηττημένος του ζευγαριού μάλλον θα πρέπει να αρχίσει να ετοιμάζει βαλίτσες…

Τη νίκη που θα της δώσει πρόωρα το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2020 από τον ΣΤ’ Όμιλο αναζητά η Γαλλία στη Βουδαπέστη κόντρα στην οικοδέσποινα Ουγγαρία (19/6, 16:00, ΑΝΤ1). Το 1-0 επί της Γερμανίας ήρθε μάλλον πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ για την παγκόσμια πρωταθλήτρια που δεν αναμένεται να έχει αλλαγές στην ενδεκάδα της. Οι Μαγυάροι το πάλεψαν ως το 84ο λεπτό κόντρα στην Πορτογαλία, ωστόσο δέχθηκαν τρία γκολ στη συνέχεια και πλέον τα περιθώρια στενεύουν.

Ο Γιόακιμ Λεβ είπε χαρακτηριστικά πως «γνωρίζουμε καλά τον τρόπο να γυρίζουμε εις βάρος μας καταστάσεις» και σε μία ακριβώς τέτοια βρίσκεται η Γερμανία μετά την ήττα από τη Γαλλία. Κόντρα στην Πορτογαλία η παράδοση είναι με τα «πάντσερ», αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε… σεληνιασμένος κόντρα στην Ουγγαρία πετυχαίνοντας δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Επόμενο, τα 109 διεθνή τέρματα του Αλί Νταεϊ.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 19 Ιουνίου για τον Ε’ και ΣΤ’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020:

Ε’ Όμιλος  

22:00 ΑΝΤ1 Λα Καρτούχα Στάντιουμ (Σεβίλλη), Ισπανία – Πολωνία

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορζάτο (Ιταλία)

Πιθανές Συνθέσεις

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Άλμπα, Γιορέντε, Μπουσκέτς, Πέντρι, Μορένο, Μοράτα, Όλμο 

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Τσέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ, Μοντέρ, Λινέτι, Ρίμπους, Κλιχ, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι.

ΣΤ’ Όμιλος

16:00 ΑΝΤ1 Πούσκας Αρίνα (Βουδαπέστη), Ουγγαρία – Γαλλία 

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Πιθανές Συνθέσεις

Ουγγαρία (Μάρκο Ρόσι): Γκιουλάτσι, Μπότκα, Ορμπάν, Ατ. Σάλαϊ, Νάγκι, Λόβρεντσιτς, Κλάινχαϊσλερ, Σέφερ, Φιόλα, Αν. Σάλαι, Ρ. Σάλαϊ 

Γαλλία  (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερνάντεζ, Πογκμπά, Καντέ, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Μπενζεμά, Εμπαμπέ.

19:00 ΑΝΤ1 Φούσμπαλ Αρίνα (Μόναχο), Πορτογαλία – Γερμανία

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Πιθανές Συνθέσεις 

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Σεμέντο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Ντανίλο, Καρβάλιο, Ζότα, Φερνάντες, Σίλβα, Ρονάλντο.

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκιουντογάν, Κρόος, Γκόσενς, Χάβερτς, Μίλερ, Γκνάμπρι.

5ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Σουηδία 2 4 1-0
Σλοβακία 2 3 2-2
Ισπανία 1 1 0-0
Πολωνία 1 0 1-2

 

6ος όμιλος

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Γκολ
Πορτογαλία 1 3 3-0
Γαλλία 1 3 1-0
Γερμανία 1 0 0-1
Ουγγαρία 1 0 0-3

 

Πηγή: zougla.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις