ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεψαν 38 τόνους πορτοκάλια από παραγωγούς στη Λακωνία

Οι τέσσερις δράστες διατηρούσαν συνεργείο για συγκομιδή και εμπορία εσπεριδοειδών

Τέσσερα άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι έκλεψαν τουλάχιστον 38 τόνους πορτοκάλια από αγροκτήματα στη Λακωνία, συνελήφθησαν ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 35 κλοπές ποσοτήτων πορτοκαλιών σε περιοχές των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας. Οι δράστες συνελήφθησαν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lakonikos.gr, σε αγροτική θέση της Απιδέας Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της ΟΠΚΕ Λακωνίας. Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 38, 42 και 44 ετών από τη Λακωνία, καθώς και έναν 33χρονο αλλοδαπό από το Πακιστάν. Σε βάρος των τεσσάρων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από τη 1/3/2021 έως τις 15/6/2021 είχαν διαπράξει συνολικά 35 περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, οι δράστες οι οποίοι διατηρούσαν συνεργείο για συγκομιδή και εμπορία εσπεριδοειδών στη Λακωνία, διαπιστώθηκε πως αφαιρούσαν μέρος των ποσοτήτων που συνέλεγαν από αγροτεμάχια, δίχως να το καταμετρούν και στη συνέχεια το μεταφόρτωναν σε όχημα της επιχείρησής τους, χωρίς να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο στους ιδιοκτήτες των κτημάτων.

Αποκόμισαν έτσι πάνω από 38 τόνους πορτοκαλιών και παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 7.700 ευρώ. Ακόμα, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις