ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το δώρο της Λαρισαίας στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης…

Η Ιστορία και η πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης ενέπνευσαν τη Λαρισαία εικαστικό Σίλεια Μπαχτσέ, η οποία επισκέφθηκε τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, θέλοντας να τιμήσει την πόλη, το θεσμό και τον ίδιο τον δήμαρχο.

Αναγνωρίζοντας το φιλότεχνο πνεύμα του, τη διάθεσή του για προσφορά και συνεργασία, η καλλιτέχνης προσέφερε στον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης έργα της με θέμα την πόλη. Η Σίλεια Μπαχτσέ έχει διακριθεί για τις δουλειές της στη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη συντήρηση έργων τέχνης στην Ελλάδα και την Ιταλία. Παράλληλα συνεργάζεται με την καλλιτεχνικά ομάδα «OMBRE» από τη Θεσσαλονίκη.

Ο δήμαρχος τίμησε την εικαστικό προσφέροντάς της συλλεκτική πλακέτα με τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα, την καλλιτέχνη συνόδευσε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Αντωνόπουλος, υπηρετών στο Α.Τ. Χαριλάου-Αναλήψεως, ο οποίος αντάλλαξε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης αναμνηστικά κι ενδιαφέρουσες απόψεις σε θέματα ασφάλειας των πολιτών αλλά και της προσπάθειας ανάπτυξης του πνεύματος συνεργασίας με γνώμονα τον ίδιο τον άνθρωπο και τον πολιτισμό.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της εικαστικού με τον εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή. Η καλλιτέχνης του προσέφερε την εικόνα του προστάτη της πόλης, Αγίου Δημητρίου, φιλοτεχνημένη από την ίδια, αναγνωρίζοντας το δύσκολο κοινωνικό έργο που καλείται να επιτελέσει ο ίδιος και η υπηρεσία.

Η εικαστικός Σίλεια Μπαχτσέ έχει διακριθεί για τις δουλειές της στη ζωγραφική, την αγιογραφία και τη συντήρηση έργων τέχνης στην Ελλάδα και την Ιταλία

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες