ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Στηρίζει τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών

Τη στήριξη του αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών από διάφορα χωριά της Λάρισας, εξέφρασε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, με την παρουσία των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της (Τάσου Τσιαπλέ και Ζήση Γκαραλιάκου) στην μαζική και μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 16.6.2021 στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους που συμμετείχαν νωρίτερα στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική κοροϊδία, με τις ανεπαρκείς και καθυστερημένες αποζημιώσεις για τις ζημιές που σημειώθηκαν στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή από τους παγετούς των προηγούμενων μηνών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, στηρίζει το σύνολο των δίκαιων αιτημάτων που πρόβαλαν οι αγρότες που συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη συγκέντρωση που οργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου, Ανάβρας, Αγιάς, Σαρανταπόρου και άλλων χωριών, για:

  • Άμεση καταβολή προκαταβολής για τις ζημιές. Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.
  • Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
  • Αναστολή με νομοθετική ρύθμιση των άρθρων 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για να διασφαλιστεί η δίκαιη αποζημίωση των ζημιών.
  • Να υπάρχει αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για τους αγρότες που η παραγωγή τους έμεινε αμάζευτη από την έλλειψη εργατικών χεριών, αφού δεν έγινε με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της απαράδεκτης καθυστέρησης της κυβέρνησης να υπογράψει έγκαιρα την ΚΥΑ και να επιτρέψει την είσοδο εργατών γης στη χώρα μας.
  • Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των κτηνοτρόφων που υπέστησαν μείωση της παραγωγής γάλατος από τους παγετούς.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ.
  • Καμία σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
  • Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία, για τον παγετό, αντιπλημμυρικά έργα κ.λπ.
  • Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων αγροτών προς τράπεζες, εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ κ.ά.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες