ΛΑΡΙΣΑ

Οικοδόμοι Ελασσόνας: «Να πάρουν πίσω τώρα το νομοσχέδιο-έκτρωμα»

Για μια ακόμα φορά εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι και γυναίκες συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας εκφράζοντας την αντίθεση τους στο αντεργατικό έκτρωμα που συζητείται στην βουλή.

Στην μαζική συγκέντρωση εφάμιλλη των προηγουμένων κινητοποιήσεων κεντρικός ομιλητής ήταν ο Παναγιώτης Νούσιας, πρόεδρος του Σωματείου και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας.

«Με την μαζική συμμετοχή χιλιάδων εργαζόμενων στην απεργία στις 10 Ιούνη, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία πήραν το μήνυμα! Χιλιάδες εργαζόμενοι από κάθε κλάδο έκαναν φύλλο και φτερό την κυβερνητική προπαγάνδα, τις δικαστικές αποφάσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας και απέργησαν μαζικά. Σήμερα είμαστε και πάλι εδώ με νέα απεργία για να πεταχτεί το αντεργατικό έκτρωμα εκεί που ανήκει στα σκουπίδια!

Απαιτούμε να το πάρουν πίσω τώρα! Δεν διορθώνεται! Δεν βελτιώνεται!

Είμαστε μπροστά σε έναν εργασιακό μεσαίωνα που θα διαμορφώσουν οι ανατροπές του αιώνα! Το αποκρουστικό πρόσωπο του νομοσχεδίου δεν κρύβεται, δεν μακιγιάρεται! Η εκμετάλλευση δεν εξανθρωπίζεται, μονάχα καταργείται! Όσα ψέματα κι αν πει η κυβέρνηση και τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της, που με αγωνιώδη τρόπο όλες αυτές τις μέρες προσπαθούν να μας παρουσιάσουν αυτό το έκτρωμα δήθεν ως φιλεργατικό νομοσχέδιο! Ας πάνε να δουλέψουν οι κύριοι της 78 ώρες την εβδομάδα ,στην οικοδομή πάνω στις σκαλωσιές με 40 βαθμούς κελσίου πάνω από το κεφάλι μας ΔΕΗ και μετά να μας πουν αν είναι φιλεργατικό αυτό το νομοσχέδιο!

Έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι σε όλους αυτούς τους ήρωες της τάξης μας που έχυσαν το αίμα τους για να κερδηθούν όλες αυτές οι κατακτήσεις! Έχουμε χρέος να κάνουμε τα πάντα να μην επιτρέψουμε να γίνει κόλαση η ζωή των εργαζόμενων! Να μην επιτρέψουμε να περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω, η κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Να μην επιτρέψουμε το ξεμονάχιασμα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία με το αίσχος των ατομικών συμβάσεων!», σημείωσε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ο κ. Νούσιας.

Αμέσως μετά με μαζική και μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης διαδήλωσαν την απόφαση τους να καταργήσουν στην πράξη το νομοσχέδιο. Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες