ΛΑΡΙΣΑ

Το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου συμμετέχει στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις

Με το σύνθημα «Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ένα βήμα πιο πέρα…» το Παράρτημα Λάρισας του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου συνεχίζει τις δράσεις του, ενώ θα λάβει μέρος και στις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις στη Λάρισα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την 1η Ιουνίου τα καλλιτεχνικά σωματεία της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν μια πρωτόγνωρη και μαζική διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια στη Λάρισα. Η πίεση και ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας μας, έφερε αποτελέσματα, έδειξε δυνατότητες. Λίγες μέρες μετά το Περιφερειακό συμβούλιο σε συνεδρίασή του, στήριξε ομόφωνα το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις μας το οποίο υπέγραφαν 110 φορείς από τις τοπικές κοινωνίες της περιοχής και όχι μόνο.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ένα βήμα πιο πέρα, για να γίνουν τώρα πράξη τα δίκαια αιτήματά μας από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές. Οι αγώνες μας είναι μονόδρομος, πάνε κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση, φέρνουν αποτελέσματα. Γι’ αυτό απαιτούμε:

  • Να δοθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού εδώ και τώρα μέχρι και τον Ιούνιο, υπάρχει τεράστια καθυστέρηση. Σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί η ενίσχυση που δόθηκε μέχρι στιγμής. Να ενταχθεί το σύνολο των εργαζόμενων της τέχνης στην αποζημίωση καθώς και οι κατηγορίες συναδέλφων που βγήκαν εκτός, αλλά και οι επιδοτούμενοι του ΟΑΕΔ που για λίγες μέρες επιδότησης χάνουν το επίδομα. Άμεση απόκτηση της ασφαλιστικής ικανότητας με βεβαίωση από το Εργάνη για όσους επιδοτήθηκαν το 2020.
  • Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού με ελάχιστο κριτήριο τα 5 καλλιτεχνικά ένσημα. Ακόμα και αν ανοίξουν για το καλοκαίρι οι χώροι εργασίας μας, σίγουρα το μεγαλύτερο κομμάτι των ηθοποιών, των μουσικών, των χορευτών που εργάζονταν πριν την πανδημία δε θα εργαστεί. Όσοι το καταφέρουν, θα δουλέψουν με μικρότερες αμοιβές και για μικρότερα διαστήματα.
  • Να δοθεί επιδότηση ενοικίου σε όλες τις κατηγορίες επιδοτούμενων γιατί μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει. Κανείς συνάδελφος χωρίς ρεύμα και νερό λόγο χρεών.
  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σε κάθε χώρο και επαναφορά της υποχρεωτικότητάς της. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.
  • Είναι δικαίωμα όλων των μαθητών η αισθητική αγωγή και η καλλιτεχνική παιδεία. ΟΧΙ κατάργηση αλλά κατοχύρωση μαθημάτων τέχνης (εργαστηριακά) σε όλες τις τάξεις, σε όλα τα σχολεία με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Να λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα όλοι οι δημόσιοι χώροι πολιτισμού και οι δομές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (π.χ. Σχολές Χορού, Εργαστήρια Εικαστικών, Λέσχες Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων). Κανένας χώρος πολιτισμού κλειστός, γιατί ακόμη και για τον Σεπτέμβριο είναι όλα ρευστά.

Στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη ήμασταν εκεί, γιατί δεν τους αφήνουμε να γυρίζουν το ρολόι της ιστορίας έναν αιώνα πίσω! Η Κυβέρνηση αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και να υλοποιήσει τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την εργασία, προχωρά στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά την Τετάρτη 16 Ιούνη.

Μοναδική απάντηση είναι ξανά η Απεργία, οι μαζικές διαδηλώσεις για να μην περάσει.

Χτίζουμε από τώρα ισχυρό μέτωπο στους χώρους δουλειάς για να μην εφαρμοστεί. Οργανώνουμε τις διαδικασίες στο Σωματείο μας με βάση τα καταστατικά μας. Αρνούμαστε κάθε ψηφοφορία εξ’ αποστάσεως.

Κανείς δεν πάει για δουλειά, για πρόβα, για παράσταση, για μάθημα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία με το Εργατικό Κέντρο καθώς και άλλα σωματεία εργαζομένων :

Συγκεντρώσεις στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας

10:00 πμ & 7.30 μμ μαζί με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Δεν σταματάμε!

Το ραντεβού ανανεώνεται Τρίτη 22 Ιουνίου, στην πλατεία Ταχυδρομείου! Τα καλλιτεχνικά σωματεία συνεχίζουν την δράση τους, γιορτάζουν την παγκόσμια μέρα μουσικής, στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες