ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι Μάχες του ’21 μέσα από τα μάτια Λαρισαίων μαθητών – Γιατροί εναντίον κορωνοϊού δίπλα στην Μπουμπουλίνα και τον Καραϊσκάκη (φωτό)

Οι μάχες του 1821, με τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά και οι σύγχρονες «μάχες» του 2021, με τους γιατρούς να παλεύουν ενάντια στην πανδημία Covid-19 και τον κορωνοϊό απαθανατίζονται από μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές και μαθήτριες σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Λάρισας, στην Έκθεση Ζωγραφικής που εγκαινιάστηκε νωρίτερα σήμερα, στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Πρόκειται για ακόμη μία δράση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, με τίτλο «200 Χρόνια παρελθόν· πόρος για το μέλλον». Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων.

Οι εικαστικές δημιουργίες, 450 συνολικά, των μαθητών και μαθητριών θα βρίσκονται στην πλατεία Ταχυδρομείου, από τις 14-17 Ιουνίου 2021 και από τις 9.00π.μ.- 21.00μ.μ. και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να διακρίνουν τη δημιουργική φαντασία, το ταλέντο των παιδιών μας, όπως αποτυπώνεται μέσα από τα έργα τους (σημαία, προσωπογραφίες, σύμβολα, σημαντικοί ιστορικοί σταθμοί κ.ά.), συνδέοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα γεγονότα του 1821 με το παρόν και το μέλλον της χώρας και μεταφέροντας ποικίλα μηνύματα.

Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για συνέργειες φορέων και την επαφή των πολιτών της κάθε Περιφερειακής Ενότητας με το μαθητικό παραγόμενο και τη σύνδεση του χθες με το σήμερα της Θεσσαλίας και της χώρας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Γεώργιος Δοδοντσάκης, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Δείτε φωτό από τις δημιουργίες των μαθητών:

Μ.Μ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες