ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών Λάρισας σε απεργιακή συγκέντρωση

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Τετάρτη 16 Ιουνίου, στις 10 το πρωί απευθύνει η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας.

«Οι διαδηλώσεις στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα στην απεργία στις 10/6 ήταν ένας αγωνιστικός σταθμός με μεγάλη μαζικότητα και μαχητικότητα βγαλμένη από τις μεγάλες παλλαϊκές διαδηλώσεις στα χρόνια των Μνημονίων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών τόσο στην απεργία όσο και στις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία των νεότερων συναδέλφων μας.

Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών επιτελείων να πείσουν τον κόσμο της εργασίας «πόσο θετικά είναι τα μέτρα», οι εργαζόμενοι τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα έχουν καταλάβει ότι η πολιτική αυτή σαρώνει τις πιο θεμελιώδεις εργατικές κατακτήσεις, το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις, θέλει να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα, τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Η πολιτική τους στρώνει το έδαφος στην πιο βάναυση εκμετάλλευση των εργαζομένων, ανοίγει το δρόμο για να εξαπολυθεί η πιο στυγνή τρομοκρατία της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους και την οργανωμένη πάλη τους.

Η κυβέρνηση επιταχύνει την επίθεση επισπεύδοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου εκτρώματος Χατζηδάκη με την συζήτηση στην ολομέλεια από τη Δευτέρα 14/6 και στόχο την ψήφισή του στις 16/6/21. Επιδιώκει να ανακόψει το ογκούμενο κύμα κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων που πιέζει απειλητικά την κυβέρνηση. Επιμένει στη γρηγορότερη ψήφιση του νομοσχέδιου που μας οδηγεί στη σύγχρονη σκλαβιά.

Το μήνυμα της απεργίας 10/6 ήταν ξεκάθαρο: Το νομοσχέδιο-έκτρωμα δε διορθώνεται. Υπηρετεί από την αρχή μέχρι το τέλος το κεφάλαιο και την εργοδοσία και ενσωματώνει τις αντεργατικές κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Αγωνιζόμαστε για να αποσυρθεί, να μην ψηφιστεί! Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε τη δύναμη να πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων το τερατούργημά τους!

Eκτός της ΑΔΕΔΥ σειρά ομοσπονδιών έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 16 Ιούνη. – Ομοσπονδίες στο δημόσιο όπως η ΔΟΕ, η ΠΟΠΟΠΚ από τα ασφαλιστικά ταμεία, η Ομοσπονδία εργαζόμενων στις περιφέρειες, και στον ιδιωτικό τομέα, μαζί με πολλά πρωτοβάθμια σωματεία .

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας να πάρει σχετική απόφαση και τους συναδέλφους/-σσες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία που οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, εργατικές κινήσεις και πρωτοβουλίες αγώνα .

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία, τους συλλόγους πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

  • Η κατάργηση του 8ωρου και της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας δεν θα περάσουν
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και την απεργία
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες