ΛΑΡΙΣΑ

Εκλογές για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων ν. Λάρισας

Εκλογή διαδικασία για την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων ν. Λάρισας. Σήμερα Δευτέρα 14 Ιούνη, αύριο Τρίτη 15 Ιούνη, μεθαύριο Τετάρτη 16 Ιούν και την Πέμπτη 17 Ιούνη 2021 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες τις ώρες 9.00 π.μ έως 14.00 μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στις συνοικίες και χωριά θα γίνουν:

  • Δευτέρα 14 Ιούνη 2021 τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ στη Συνοικία Αγίου Γεωργίου (Στον υπαίθριο χώρο του ΚΑΠΗ οδού Κάρλας)
  • Τρίτη 15 Ιούνη 2021, τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ, στη Συνοικία Νεάπολης (Έξω από την πινακοθήκη, απέναντι από το ΚΑΠΗ)
  • Τετάρτη 16 Ιούνη 2021, τις ώρες 10.00 π.μ έως 12.30 μ.μ. στη Γιάννουλη (Έξω από το ΚΑΠΗ)
  • Πέμπτη 17 Ιούνη 2021, Απόγευμα τις ώρες 19.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ, στο Συκούριο Λάρισας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι-σσες- συναγωνιστές, οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η Εργατική Τάξη, οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση σε όλα τους τα δικαιώματα, που  με αίμα και θυσίες κατακτήθηκαν.

Είναι ανάγκη, στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντιλαϊκής αντισυνταξιουχικής,  επίθεσης, να  συμβάλουμε   όλοι μας  στην εκλογική διαδικασία για την ενίσχυση  των ψηφισάντων,πλευρά και αυτή της ανασύνταξης του Συνταξιουχικού Κινήματος με  τη γραμμή  ρήξης και ανατροπής.

Η  κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί το πρόγραμμά της με ακόμα πιο αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα, ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους, υπηρετώντας το κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Στα χρόνια που πέρασαν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και ο λαός, στη χώρα μας υφίστανται μια βάρβαρη αντεργατική επίθεση, από όλες τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πολιτικό τους πρόσημο, με την στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ψήφισαν δεκάδες νόμους και διατάξεις πού ξηλώνουν ότι με αγώνες και θυσίες οι εργαζόμενοι και οι απόμαχοι της δουλειάς  κατέκτησαν στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα, την δημόσια υγεία.

Μόνο από τις περικοπές στις  συντάξεις μας οι συνταξιούχοι κάθε χρόνο πληρώνουμε οκτώ δισεκατομμύρια πέρα από τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ίδια λογική ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στα εργασιακά με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραστική μείωση του κατώτερου Μισθού.

H κυβέρνηση της Ν.Δ με το  νόμο έκτρωμα  που κατέθεσε στη βουλή  συνεχίζει και απογειώνει την αντεργατική πορεία, πιάνοντάς την από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται να ικανοποιήσει τις πιο βάρβαρες απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μετά από 135 χρόνια από την κατάκτηση του 8ωρου το καταργεί επεκτείνοντας το ημερήσιο χρόνο εργασίας ακόμη και μέχρι τις 13ώρες απλήρωτης εργασίας.

Τη διευθέτηση του χρόνου με τον έναν η άλλο τρόπο στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, όλες οι κυβερνήσεις, (προοδευτικές, συντηρητικές, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες κλπ.) της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ,(ΚΙΝΑΛ τώρα)  του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και όλα τα μικρότερα αστικά κόμματα.Δεν πρέπει κανένας να εκπλήσσεται που όλα αυτά, η κυβέρνηση ,ο υπουργό της, και οι «παπαγάλοι» του συστήματος  τα εμφανίζουν  ως προοδευτικά μέτρα για το καλό των εργαζομένων.

Συνάδελφοι σε αυτή την προπαγάνδα πρέπει να αντιτάξουμε :

Δεν μπορεί προοδευτικό, δίκαιο και σύγχρονο να είναι η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης που στο βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζονται τα δικαιώματα των παραγωγών του πλούτου.

Δεν είναι πρόοδος η εργασία χωρίς δικαιώματα, η ανεργία, η φτώχια, η εξαθλίωση που εξαναγκάζονται να ζουν οι εργαζόμενοι όταν ο πλούτος που παράγουν,με την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων την εκτόξευση της τεχνολογίας και της επιστήμης   φθάνει να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Προοδευτικό και δίκαιο είναι όταν η παραγωγική διαδικασία τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της επιστήμης, και η εργασία πραγματοποιούνται για να υπηρετούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των παραγωγών του πλούτου που είναι ο εργαζόμενος και οι απόμαχοι της δουλειάς  και μόνο αυτοί.

Γίνεται καθαρό ότι  συνταξιούχοι μία επιλογή έχουμε: Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για την απόσυρση αυτού του αίσχους, που ανοίγει την «πόρτα» στα ακόμα χειρότερα, να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλου του αντεργατικούαντισυνταξιουχικού νομικού οπλοστασίου που χρόνια τώρα και βήμα- βήμα διαμορφώνει τους όρους ζωής και δουλειάς – λάστιχο για τα παιδιά  μας και τα εγγόνια μας   να πάρουμε μαζικά μέρος μεθαύριοΤετάρτη 16 Ιούνη  στην απεργιακή συγκέντρωση 10 π.μ στην Κεντρική Πλατεία και το απόγευμα της ίδιας μέρας  7.30μμ και πάλι στην Κεντική Πλατεία μαζί με τους αγρότες σε νέο συλλαλητήριο.

Το νομοσχέδιο που φέρνει την εργασιακή ζούγκλα δεν διορθώνεται, να αποσυρθεί τώρα.Δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα. Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα.

Τον τελευταίο χρόνο στην περίοδος της πανδημίας έδειξε το όρια του βαρβάρου καπιταλιστικού  συστήματος για το πώς βλέπει τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο άνθρωπο, μέσα από την λογική του κέρδους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπολιών .

Σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας οι κυβερνήσεις όλο αυτό το σοβαρότατο για την υγεία των λαών πρόβλημα το διαχειρίζονται με βάση τα συμφέροντα των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, των ιδιωτών στην υγεία και όχι με βάση τις ανάγκες των λαών. Έτσι και στη  χώρα μας έχει πρυτανεύσει η ίδια λογική με αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο υλικό, κρεβάτια ΜΕΘ και δομές υγείας.Η θέση μας είναι καθαρή ΔΩΡΕΑΝ  δημόσια ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,  φάρμακο και εμβόλια ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ.

Συνάδελφοι-σσες – συναγωνιστές

Το νέο Δ.Σ.  συνεχίζοντας  την αγωνιστική πορεία του σωματείου μας και στα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας ο δρόμος του αγώνα είναι δοκιμασμένος και παρακαταθήκη για τους συνταξιούχους, σε αυτόν το δρόμο θα πορευτεί και η νέα διοίκηση.

Με την δράση και τους αγώνες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα τόσο το διάστημα της κρίσης ή της ανεμικής ανάπτυξης  αλλά και την περίοδο της πανδημίας,καταφέραμε να αποκρούσουμε αντισυνταξιουχικές αποφάσεις και πολιτικές αλλά και να λύσουμε ορισμένα προβλήματα. Ότι πήραν οι συνταξιούχοι τα πήραν μέσα από τους αγώνες μας που αν είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Γλυτώσαμε εκατομμύρια συνταξιούχους από τα «κοράκια» των δικαστηρίων που προωθούσαν το «Δίκτυο Συνταξιούχων» και μεγάλα Δικηγορικά Γραφεία με τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα πάρουν πίσω ότι έχασαν. Το ζήτημα είναι πολιτικόκαι όχι δικαστικών αποφάσεων, για να σταματήσουν οι αυταπάτες που δημιουργούν διάφοροι. Τώρα που έχουν βγει εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις κανένας δεν έχει πάρει ούτε ένα Ευρώ. Αφού η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση δεν τις εφαρμόζει και μόνο κάτω από την πίεση του κινήματος αναγκάσθηκε να εφαρμόσει έστω και κουτσουρεμένα κάποιες όπως αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τα αναδρομικά του 11μηνου όχι σε όλους γιατί από τα τέσσερα δίς που ήταν να δοθούν κοντά στα 2.5 δίς δόθηκαν για την αγορά των Γαλλικών αεροπλάνων Ραφάλ.

Μπροστά στη στρατευμένη επίθεση με ψέματα, μισές αλήθειες και διαστρεβλώσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία από συμβιβασμένους συνδικαλιστές και μερίδα των Μ.Μ.Ε, για τα προβλήματα των συνταξιούχων  πρέπει να συμβάλουμε να ξεσκεπάζεται   το μοτίβοστο να θάβονται τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τον συνταξιουχικό κόσμο από την μιακαι από την άλλη να προβάλλονται ορισμένα ψίχουλα που η κυβέρνηση κατά καιρούς διανέμει ναεμφανίζονται ως σπουδαίες παραχωρήσεις προς τους συνταξιούχους,   Προβάλλοντας  τις Διεκδικήσεις όπως:

  • Την απόσυρση του νομοσχεδίου τερατούργημα για το 8ωρο & τη συνδικαλιστική δράση.
  • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών νόμων.
  • Ενίσχυση των δημοσίων υποδομών Υγείας Νοσοκομεία,  Κέντρα Υγείας, ΕΟΠΠΥ με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονα διαγνωστικά μέσα.
  • Την Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Την Απαγόρευση οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της Υγείας.
  • Την αποκατάσταση των απωλειών όλων όσων μας έχουν αφαιρεθεί.
  • Την αύξηση όλων των συντάξεων.
  • Την επαναφορά της 13ηςκαι 14ηςσύνταξης.
  • Την καταβολή άμεσα όλων των συνάξεων.
  • Την παροχή δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δωρεάν και σε όλους, χωρίς προϋποθέσεις
  • Απόδοση των παρακρατηθέντων από την διαφορά της εισφοράς για την Υγεία και των εισφορών αλληλεγγύης άμεσα.
  • Την ανακεφαλαιοποίηση των κλεμμένων αποθεματικών όλων των ταμείων μας.

Συνάδελφοι-σσες- συναγωνιστές

Με όπλο την ενότητα μας, την κοινή δράση με την ΣΕΑ, με το πλαίσιο αιτημάτων μας, είμαστε σε ετοιμότητα μόλις ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας, να βρεθούμε ξανά πιο δυνατά στην πρώτη γραμμή  του αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, τόσο ως σωματείο, όσο με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και τις επιθέσεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα αγωνιστικά καλέσματα της ομοσπονδίας μας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του  ΠΑΜΕ, της ΣΕΑ, της Επιτροπής Ειρήνης για τα ζητήματα του πολέμου και το ξήλωμα των βάσεων από τη χώρα μας, των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωση τους, αλλά και της νεολαίας που παλεύουν για το μέλλον τους.  .

Πάρτε μαζικά μέρος στις εκλογές ενισχύοντας το Σωματείο μας.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  • Βαγενάς Μιχάλης του Ελευθερίου
  • Βαμβακίδης Βασίλειος του Δημητρίου
  • Γεροστέργιου Ευθυμία του Νικολάου
  • ΓιαννούλουΤριανταφυλιά (Φιλιώ) του Δήμου
  • Γκουζιώκας Κωνσταντίνος του Δημητρίου
  • Γκουτζανάνης Νικόλαος του Ιωάννη
  • Ευθυμίου Μιχαήλ του Νικολάου
  • Ζαραμπούκα Βασιλική του Κωνσταντίνου
  • Ζαφειρίου Σταύρος του Κωνσταντίνου
  • Ζιάγκα Άννα του Κωνσταντίνου
  • Ζιάρας Βασίλειος του Παύλου
  • Καλόγηρος Τηλέμαχος του Ιωάννη
  • Καραγούγα Δήμητρα του Ιωάννη
  • Καρράς Θωμάς του Δημητρίου
  • Κατσιαρίμπας Ιωάννης του Γεωργίου
  • Καφρίτσας Δημήτριος του Στυλιανού
  • Κομνηνού Γεωργία του Δημητρίου
  • Κουμαντζέλης Αθανάσιος του Νικολάου
  • Κουμαντζέλης Κλεάνθης του Γεωργίου
  • Λουτριώτη Ευτυχία του Ιωάννη
  • Μάνης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
  • Μαραγκόζης Στέλιος του Κωνσταντίνου
  • Μαριγκούδης Χρήστος του Αργύρη
  • Μουστελή Χρυσάνθη του Ελευθερίου
  • Μπισμπίκης Αναστάσιος του Δημητρίου
  • Νταφούλης Κωνσταντίνος του Νικολάου
  • Παπαδούλης Γεώργιος του Ιωάννη
  • Πράττος Κωνσταντίνος του Λεωνίδα
  • Σβάρνα Φωτεινή του Δημητρίου
  • Σερδένης Αθανάσιος του Σωτηρίου
  • Σίμος Άγγελος του Θεοδώρου
  • Σίσκου Δήμητρα του Αθανασίου
  • Σταμουλάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου
  • Τάσιος Δημήτριος του Νικολάου
  • ΤσιγιάννηΚαλιόππη του Ηλία
  • Τσιπλάκης Ελευθέριος του Ιωάννη
  • Τσολάκης Ιωάννης του Αποστόλου
  • Χαλκιάς Νικόλαος του Ευθυμίου
  • Χατζούλης Βασίλειος του Δημητρίου
  • Χουινάβας Στέργιος του Ιωάννη
  • Ψωμολιάς Γεώργιος του Δημητρίου

 

Μόνο ο δοκιμασμένος δρόμος οργάνωσης του Αγώνα

μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Παίρνουμε  την κατάσταση στα χέρια μας, διεκδικώντας μαχητικά,

αγωνιστικάκαι οργανωμένα όλα αυτά που μας έχουν κλέψει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες