ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι δύο λόγοι για τους οποίους αντέδρασε η 20χρονη Καρολάιν

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών γύρω από το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν κάθε στοιχείο μετά από την κατάθεση του 32χρονου πιλότου ελικοπτέρου, ο οποίος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έζησε στο σπίτι του, από τη στιγμή που οι ληστές εισέβαλαν, έως και τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν.

«Από την εμπειρία μου η κοπέλα αντέδρασε για δυο λόγους, ο πρώτος λόγος είναι ότι όταν βλέπεις ως μάνα να σημαδεύουν το μωρό σου, επόμενο είναι να ορμήξεις στον οπλοφόρο και ο δεύτερος είναι ότι η κοπέλα ασχολούνταν με πολεμικές τέχνες, επομένως ίσως θεώρησε ότι μπορεί να προστατεύσει το παιδί της. Αυτοί είναι οι λόγοι που κατά την εκτίμηση μου οδήγησαν στην αντίδραση της και αυτό οδήγησε στον θάνατό της», σχολίασε ο Πάνος Σόμπολος.

Ο κ. Σόμπολος έστειλε και ένα μήνυμα μέσα από την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου για το πώς είναι καλό να αντιδρά κάποιος αν αντιληφθεί ότι έχουν μπει ληστές στο σπίτι του: «Όταν μπαίνει ο ληστής που κρατά όπλο στο σπίτι δεν αντιδράς, δεν σηκώνει μαγκιά, εκεί υπακούς και βάζεις πάνω από όλα τη ζωή σου και τη σωματική ακεραιότητα τη δική σου και των μελών της οικογένειάς σου. Πάνω απ’ όλα είναι η ζωή μας. Όμως, οι γυναίκες που έχουν παιδιά καταλαβαίνουν την αντίδραση της Καρολάιν. Ήταν επόμενο να αντιδράσει», ανέφερε.

«Είναι αρκετά τα ερωτηματικά, αφού πήραν 10-15 χιλιάδες γιατί ήθελαν περισσότερα; Kάποια πληροφόρηση μπορεί να είχαν οι δράστες. Υπάρχουν και άλλα ερωτηματικά, αλλά οι αστυνομικοί θα βρουν την άκρη, θα εντοπίσουν και θα συλλάβουν τους δράστες αργά ή γρήγορα». Ο τρόπος διάπραξης του εγκλήματος και το πώς εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, με τον τρόπο ενέργειας των δραστών είναι τα στοιχεία εκείνα που έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, σύμφωνα με τον Πάνο Σόμπολο, καθώς συνθέτουν ένα σκηνικό που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

«Οι Αρχές δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχουν φύγει στο εξωτερικό οι δράστες»
Ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής αστυνομικός, μιλώντας στο Open και την εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, σημείωσε ότι η αστυνομία δεν δίνει στη δημοσιότητα το σκίτσο του δράστη γιατί θα μπέρδευε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. «Δεν έχουν βρεθεί πολλά στοιχεία, αλλά υπάρχουν αρκετά που είναι αξιοποιήσιμα. Υπάρχει ένα κενό στη μαρτυρία του Μπάμπη γιατί λιποθύμησε, αλλά αυτό το κενό περιλαμβάνει και τη δολοφονία της Καρολάιν. Ο πιλότος είχε μειωμένο οξυγόνο και για αυτό λιποθύμησε για κάποιο χρονικό διάστημα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο οι δράστες να έχουν φύγει στο εξωτερικό, σχολίασε ότι οι Αρχές δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχουν φύγει στο εξωτερικό οι δράστες εφόσον ακόμη δεν γνωρίζουν ποιους ψάχνουν, επομένως δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα. «Ερευνώνται και τα αυτοκίνητα και όλα τα στοιχεία που υπάρχουν. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δεν είναι ανακοινώσιμα. Η υπηρεσία εγκλημάτων κατά της ζωής έχει ως προτεραιότητα το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά έχουμε και άλλες υποθέσεις που απασχολούν την υπηρεσία, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, τη δολοφονία Καραϊβάζ κλπ. Είναι φυσικό να πιέζουν να βγει μια υπόθεση, αλλά δεν μπορεί να σπάσει η μεθοδολογία».

Το ύποπτο αυτοκίνητο και η περιγραφή του φερόμενου ως αρχηγού
Το «Τούνελ» στην τελευταία εκπομπή της σεζόν παρουσίασε νέα στοιχεία για τη δολοφονική επίθεση στα Γλυκά Νερά. Με τη βοήθεια ειδικών επεξεργάστηκε τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το σκούρο, ύποπτο αυτοκίνητο, στο οποίο έχουν εστιάσει και οι Αρχές. Η εικόνα που προέκυψε από την ανάλυση, είναι πραγματικά αποκαλυπτική. Σε αυτή συνέβαλε η προσωπική έρευνα του υποστράτηγου εν αποστρατεία Γιάννη Κατσιαμάκα, που φιλοξενούσε το «Τούνελ». Το ύποπτο όχημα φέρεται να είναι μάρκας BMW Ε36 ή Ε39, με στρογγυλά φανάρια και μικρούς προβολείς. Αυτόν τον τύπο οχήματος συνηθίζουν να χρησιμοποιούν Αλβανοί κακοποιοί στις επιθέσεις τους, όπως ανέφερε ο έμπειρος αξιωματικός.

Σύμφωνα με το anikolouli, η εκπομπή είχε παρουσιάσει από τις πρώτες ημέρες του φονικού, υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή με αυτοκίνητα που κινήθηκαν εκεί τις επίμαχες ώρες. Οι ιδιοκτήτες τους επικοινώνησαν με το «Τούνελ» για να δηλώσουν πως πρόκειται για τα δικά τους οχήματα. Το μόνο αυτοκίνητο που δεν έχει ταυτοποιηθεί, είναι αυτή η σκουρόχρωμη BMW, που κινήθηκε κοντά στη μεζονέτα του φονικού και διέφυγε από τη Λεωφόρο Λαυρίου με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών μετά την αποκάλυψη στην εκπομπή για τη ληστεία – «καρμπόν» στον φίλο και εκπαιδευτή του πιλότου στα Μέγαρα. Την επόμενη μέρα από την προβολή της εκπομπής, ο εκπαιδευτής κλήθηκε στην Ασφάλεια για κατάθεση. Οι αξιωματικοί εστίασαν στα κοινά στοιχεία των δύο ληστειών σε Γλυκά Νερά και Μέγαρα και στην επαγγελματική σχέση των δύο πιλότων.

Η εκπομπή έφερε στο φως λεπτομέρειες για τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας των ληστών, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη της. Στηρίχθηκε στις περιγραφές που έδωσαν τόσο ο σύζυγος της άτυχης Καρολάιν, όσο και ο εκπαιδευτής του. Στη ληστεία στα Γλυκά Νερά η μάσκα του αρχηγού έπεσε από το πρόσωπό του. Στο Αλεποχώρι Μεγάρων, η σύζυγος του πιλότου και εκπαιδευτή, του την αφαίρεσε και είδε τα χαρακτηριστικά του. Από τις περιγραφές προκύπτει η εξής εικόνα:

Ύψος: 1.70
Στρογγυλό πρόσωπο
Μάτια μελιά-μικρά, πιο κοντά στη μύτη
Κοντός λαιμός
Εύσωμος με φαρδιές πλάτες
Γυμνασμένος
Κουρεμένο μαλλί
Σαρκώδη χείλη
Έντονη Μύτη
Άνω των 35 χρόνων
Φορούσε γάντια και σκούρα ρούχα

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες