ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Ζωντάνεψαν» οι ήρωες της Επανάστασης του ’21 – Στη Λέσχη Αξιωματικών σήμερα και αύριο η «Επιθυμία Ελευθερίας» (φωτό και βίντεο)

Οι ήρωες της Επανάστασης του 1821, καθώς και οι πρωτεργάτες της δημιουργίας του Ελληνικού Κράτους «ζωντάνεψαν» στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μέσα από την ειδική δράση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε 18 πόλεις, σήμερα, Σάββατο 12 και αύριο, Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.

Σε χαρακτηριστικά κτίρια αυτών των 18 πόλεων προβάλλεται με την τεχνική του projection mapping η «Επιθυμία Ελευθερίας». Πρόκειται για μια οπτικοποιημένη αφήγηση του Αγώνα του 1821, μέσα από έργα τέχνης που αναφέρονται σε αυτόν. Η δημιουργία του καλλιτεχνικού αφηγήματος του υλικού και η προσαρμογή του πάνω στα κτήρια έγινε από το Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στη Λάρισα, επιλέχθηκε το κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς.

Στην αποψινή πρώτη προβολή, το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πάνος Σάπκας και πλήθος κόσμου.

«Η δράση αυτή δείχνει την πορεία της Ελλάδας, μέχρι σήμερα, μια πορεία που δεν ήταν εύκολη, είχε αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Όπως τότε, έτσι και σήμερα, απαιτείται πολύ δουλειά, οργάνωση για ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ.Καλογιάννης.

Οι προβολές έχουν διάρκεια 18 λεπτά και θα επαναλαμβάνονται ανά μισή ώρα από τις 21.30 μέχρι τις 23.30. Σημειώνεται ότι το εικαστικό περιεχόμενο επενδύεται από μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση, ενώ οι προβολές ενισχύονται από μια εγκατάσταση με ατμοσφαιρικά στοιχεία φωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο.

Σε ισχύ βρίσκονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Λάρισας, καθ’ όλη τη διάρκεια των προβολών.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτό:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες