ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Αναξιοκρατία μέχρι και στην Προεδρία της Κυβέρνησης!»

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και τους Υπουργούς Επικρατείας και Εσωτερικών, η βουλευτής του Κινήματος και Τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με συναδέλφους της από την κοινοβουλευτική ομάδα, σε σχέση με το πραγματικά απίστευτο γεγονός, όπου οι υπάλληλοι της πιο κοντινής στον Πρωθυπουργό υπηρεσίας, της Προεδρίας της Κυβέρνησης, εκτοξεύουν κατηγορίες για αναξιοκρατία στην τοποθέτηση των προϊσταμένων τους(!).

Όπως επισημαίνει η Ευαγγελία Λιακούλη στο κείμενο της ερώτησής της, μαζί με τους συναδέλφους της από το Κίνημα Αλλαγής:

«Εξ οικείων προέρχονται αυτή τη φορά τα ‘’βέλη’’ που δέχεται ο κ. Μητσοτάκης, μιας και αν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην Προεδρία της Κυβέρνησης καταγγέλλουν ότι οι προσωπικές εύνοιες και συμπάθειες είναι αυτές που καθορίζουν την πολιτική ανθρώπινου δυναμικού στον φορέα αυτόν, μπορεί κανείς να εικάσει τι συμβαίνει σε όλο το εύρος της Δημόσιας Διοίκησης και πόσο βαθιά στα θέματα ανάπτυξης προσωπικού μπαίνει το κομματικό ‘’χέρι’’ της ΝΔ».

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η Προεδρία της Κυβέρνησης είναι η καρδιά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη, με 440 θέσεις προσωπικού, εκ των οποίων οι 100 μετακλητοί, ωστόσο αποδεικνύεται πλέον κάθε μέρα ότι το κατ’ ευφημισμό επιτελικό κράτος δεν είναι παρά μια προσωποπαγής δομή, φαραωνική και πανάκριβη, που σκοπό έχει την συντήρηση της «Μαξίμου ΑΕ..

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σύλλογος εργαζομένων στην Προεδρία της Κυβέρνησης καταγγέλλει ότι οι προϊστάμενοι τοποθετήθηκαν χωρίς να προηγηθούν κρίσεις (!) με την απόφαση Δ177/4-2-2021 του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, με μόνο προφανή γνώμονα τις …συμπάθειες του Γενικού Γραμματέα, όπως κι ότι δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη – 20 μήνες μετά τη σύσταση της Προεδρίας της Κυβέρνησης – το υπηρεσιακό συμβούλιο της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα υπηρεσιακά ζητήματα των υπαλλήλων να χρονίζουν άλυτα».

Υπενθυμίζεται παράλληλα, πως η προϋπάρχουσα δομή επί της οποίας δημιουργήθηκε η Προεδρία της Κυβέρνησης είναι η Γενική Γραμματεία Συντονισμού, η οποία είχε συσταθεί, κατόπιν μνημονιακής υποχρέωσης, με τον Ν4109/2013, με τον οποίο δημιουργήθηκαν σε αυτή 63 θέσεις προσωπικού, ωστόσο ο κ. Πρωθυπουργός, στον οποίο υπάγεται άμεσα η Προεδρία της κυβέρνησης, μερίμνησε εκτός από την γιγάντωση των θέσεων προσωπικού (από 63 ανέβηκαν στις 400), να τριπλασιάσει και τις θέσεις ευθύνης, αυξάνοντάς τες από 8 σε 24, με προφανή σκοπό να μοιράσει μερικές θέσεις προϊσταμένων, στους εκλεκτούς του.

Κατόπιν τούτων και επειδή «η γυναίκα του Καίσαρα» – πολλώ δε μάλλον ο ίδιος ο «Καίσαρας» – δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται τίμιος, κι η Προεδρία της Κυβέρνησης κάθε άλλο παρά το παράδειγμα αποτελεί για τον τρόπο που διοικεί το προσωπικό της, ρωτούμε τον κ. Πρωθυπουργό και τους δύο Υπουργούς του πότε θα εκδοθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων ευθύνης με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, όπως και πότε θα συγκροτηθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο της Προεδρίας της Κυβέρνησης

Παράλληλα ζητούμε από τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, να μας καταθέσει κατάλογο των κατά παρέκκλιση διατάξεων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την Κυβέρνηση και αφορούν σε θέματα διοίκησης του ανθρώπινου κεφαλαίου στο Δημόσιο (πχ εξαιρέσεις από την κινητικότητα, την αξιολόγηση, την επιλογή προϊσταμένων κ.λ.π)»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες