ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κοντοζαμάνης: Σύντομα τοποθετείται νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

“Σύντομα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας θα τοποθετηθεί νέος Διοικητής”. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε το KarditsaLive.Net κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης μας.

Σε ότι αφορά τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στον ορισμό του νέου Διοικητή, ο Υπουργός δεν θέλησε να προβεί σε κάποιον σχολιασμό παραπέμποντας στις «διαδικασίες που υπήρχαν».

Ο κ. Κοντοζαμάνης σε δήλωσή του εξήρε τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας η οποία όπως είπε, «αυτή τη περίοδο δείχνει σημάδια κάμψης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του».

«Το Νοσοκομείο Καρδίτσας – τόνισε – στάθηκε όλο αυτό το δύσκολο διάστημα με επάρκεια και πληρότητα, ενώ το σύνολο του προσωπικού υπερέβαλλε εαυτόν, γεγονός που είχε ως συνέπεια τα καλά αποτελέσματα που γνωρίζουμε όλοι».

Ο Υπουργός επισήμανε ωστόσο ότι «η μάχη με την πανδημία δεν έχει τελειώσει. Υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά μας, αλλά έχουμε στα χέρια μας το μεγάλο όπλο που λέγεται εμβολιασμός».

Ο κ. Κοντοζαμάνης προέτρεψε το σύνολο του πληθυσμού «να σπεύσει να εμβολιαστεί και βέβαια να τηρεί απαρέγκλιτα τα ισχύοντα μέτρα ατομικής προστασίας για να μπορέσουμε οριστικά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

Επίσης, δήλωσε πως «την προηγούμενη περίοδο η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να καλύψει ελλείψεις και κενά που υπήρχαν στα Νοσοκομεία σε προσωπικό, σε οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό».

Τέλος, για το Νοσοκομείο Καρδίτσας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές παρεμβάσεις χαρακτηρίζοντας μεγάλη επιτυχία την πρόσφατη χρηματοδότησή του για ενεργειακή αναβάθμιση.

Ο Υπουργός συναντήθηκε για λίγη ώρα και με το προεδρείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου όπου η πρόεδρος κ. Μ. Τέτσιου έθεσε σημαντικά ζητήματα όπως τον άμεσο ορισμό νέου Διοικητή, προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη κενών θέσεων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και καταβολή επιδόματος 1000 ευρώ σε όλους ανεξαιρέτως του εργαζόμενους.

Με την έλευσή του στο νοσοκομείο ειχε σύσκεψη για ζητήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος της πόλης με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη τους υποδιοικητές κ.κ. Σταύρο Παπαγεωργίου και Ηλία Τσιαούση, τον εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κώστα Γρηγορίου, τους βουλευτές κ. Ασ. Σκόνδρα και κ. Γ. Κωτσό, μέλη της διοίκησης και της ιατρικής υπηρεσίας.

karditsalive.net / Καραγιάννης Φώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις