ΛΑΡΙΣΑ

Τύρναβος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ αύριο, Σάββατο 12 και μεθαύριο, Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στον Τύρναβο, για τη διεξαγωγή του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Με βάση την απόφαση, εγκρίνεται η τέλεση του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, στις κατηγορίες Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων και Μάστερς, που θα διεξαχθεί ως κατωτέρω:

α) Το Σάββατο (12-06-2021) και ώρα 16:00 έως πέρατος, στην Επ. Οδό Νίκαιας-Άγιοι Ανάργυροι-Άγιος Γεώργιος, με ακολουθητέα διαδρομή, Νίκαια-Άγιοι Ανάργυροι-Άγιος Γεώργιος- επιστροφή και

β) Την Κυριακή (13-06-2021) και ώρα 10:00 έως πέρατος, στον Τύρναβο Λάρισας, με ακολουθητέα διαδρομή, Κέντρο Υγείας Τυρνάβου-Λόφος Προφήτη Ηλία-επιστροφή.

Ρυθμίσεις:

1. Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α) Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Νίκαιας -Αγίων Ανάργυρων-Αγίου Γεωργίου, το Σάββατο (12-06-2021) και από ώρα 16:00′ έως πέρατος του Ποδηλατικού Αγώνα Δρόμου και
β) Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων επί ανώνυμου δημοτικής οδού και από τη δ/ση αυτής με την Π.Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης έως τη διασταύρωσή της με τις οδούς Θεοτοκοπούλου και Ειρήνης του Δήμου Τυρνάβου, για την Κυριακή (13-06-2021) και από ώρα 09:00′ έως πέρατος του Ποδηλατικού Αγώνα Δρόμου.

2. Κατά την διάρκεια τέλεσης του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με κατάλληλες πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, που θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές.

3. Ο διοργανωτής, υποχρεούται καθ’ όλη τη διάρκεια τέλεσης των αγώνων ποδηλασίας, να τοποθετεί και να συντηρεί την οδική σήμανση, σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές
πινακίδες και γενικά να λαμβάνει κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή τέλεσης των αγώνων.

4. Η ισχύς της παρούσας Απόφασης αρχίζει από την τοποθέτηση των πινακίδων οδικής σήμανσης (ΔΙΠΑΔ/οικ. 502/9-7-2003 Υπουργική Απόφαση [Β/946/2003], οι δε παραβάτες αυτής διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/1999 (Α-57) «Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4313/2014 (Α- 261).

5. Το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ και το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την εκτέλεσή της, της επίδοσή της -ανακοίνωση στον ενδιαφερόμενο των υποχρεώσεων του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις, τη δημοσίευση της σύμφωνα με το άρθρο 109 του Ν.2696/1999, την κοινοποίηση της στους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και στη λήψη επιβαλλόμενων μέτρων αρμοδιότητάς τους.-

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες που θα τοποθετηθούν από τους διοργανωτές.

Οι διοργανωτές, υποχρεούνται καθ’ όλη τη διάρκεια τέλεσης του Τοπικού Πρωταθλήματος Δρόμου να τοποθετούν και να συντηρούν την οδική σήμανση, τις απαιτούμενες πινακίδες σήμανσης, αντανακλαστικά προειδοποιητικές και πληροφοριακές πινακίδες σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία και γενικά να λαμβάνουν κάθε απαιτούμενο μέτρο, ώστε να εξασφαλίζεται με αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη τους η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην περιοχή τέλεσης των εν λόγω αγώνων.

Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ και το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για την εκτέλεση της, την επίδοσή της-ανακοίνωση στον ενδιαφερόμενο σύλλογο των υποχρεώσεών του που απορρέουν από τον Κ.Ο.Κ. και τις λοιπές κατά περίπτωση συναφείς διατάξεις, τη δημοσίευση της απόφασης σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 του ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.), την κοινοποίηση της στους εμπλεκόμενους καθώς και στη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

(φωτό αρχείου)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες