ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας με Κοντοζαμάνη: «Νέες δομές Υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας»

«H κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως όχι μόνο στηρίζει, αλλά αναβαθμίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο νομό Λάρισας και οι σημερινές ανακοινώσεις του αν. Υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, μετά το τέλος της επίσκεψης του αν. Υπουργού Υγείας στο ΠΓΝΛ, το ΓΝΛ και το ΕΚΑΒ.

Αναλυτικότερα η δήλωση του Χρήστου Κέλλα:

«Μετά τη σύσταση Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στη Νίκαια, Περιφερειακού Ιατρείου στο Δαμάσι και την διατήρηση, χωρίς αλλαγή στις οργανικές θέσεις, του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων, σήμερα, ο κ. Κοντοζαμάνης, εξήγγειλε την σύσταση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, με την προκήρυξη των αντίστοιχων θέσεων, αλλά και την λειτουργία Κέντρου Αντιμετώπισης Αγγειακών Εγκεφαλικών Παθήσεων στη Λάρισα.

Οι ανακοινώσεις αυτές, πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Δομών Υγείας του νομού μας.

Στο ίδιο πλαίσιο και η θετική εικόνα στο Εμβολιαστικό Κέντρο του ΓΝΛ, καθώς η πορεία των εμβολιασμών εξελίσσεται ικανοποιητικά. Δράττομαι, μάλιστα, της ευκαιρίας και κάνω έκκληση σε όλους τους πολίτες να προστρέξουν για εμβολιασμό ώστε να υψωθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας στην ελληνική κοινωνία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας, που με τις συνεχείς δράσεις, προάγει τον εθελοντισμό και προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες όλης της Θεσσαλίας. Η αναφορά ότι τα στελέχη του Τμήματος Αιμοδοσίας με τις Κινητές Μονάδες, βρίσκονται στην κυριολεξία, “στον δρόμο”, 262 μέρες το χρόνο, είναι εντυπωσιακή και αξιομνημόνευτη. Καθώς πλησιάζει, μάλιστα, η 14η Ιουνίου, Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, καλώ τους πολίτες να προσφέρουν 10 λεπτά από το χρόνο τους, δίνοντας ζωή σε συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Ακόμη, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ στα πρόσωπα των κκ. Φώτη Σερέτη, Δημήτρη Κατσικονούρη, Γρηγόρη Βλαχάκη, Ηλία Τσιαούση, Σταύρου Παπαγεωργίου, Γιώργου Αποστολίνα και Χάρη Τσιλιάκου, εξήρε το έργο των Διοικήσεων της Υγειονομικής Περιφέρειας και των Δομών Υγείας της Λάρισας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, όλων των Μονάδων Υγείας του νομού, για την προσπάθεια που καταβάλλει και τις ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρει στους πολίτες του νομού.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κέλλας στο προσωπικό του ΕΚΑΒ, που 365 ημέρες τον χρόνο, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ετοιμότητας αναδεικνύει τη σημασία και τη σπουδαιότητα της παροχής επείγουσας φροντίδας στον συνάνθρωπο και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στον τομέα Υγείας.

«Η πολιτεία στηρίζει έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που με επιτυχία αντιμετώπισε την πανδημία και στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προκήρυξη 600 μόνιμων θέσεων ιατρών και 4000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού», ήταν ο χαρακτηριστικός επίλογος των δηλώσεων του Λαρισαίου πολιτικού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες