ΛΑΡΙΣΑ

Τσιαπλές από Τσαριτσάνη: Να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και τόπο κατοικίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, η σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΟΒ Τσαριτσάνης, στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος που πραγματοποιούν αυτήν την περίοδο σε όλη τη χώρα οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ.

Στη σύσκεψη μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος στάθηκε στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «σε συνθήκες τεράστιας ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, της γνώσης και της επιστήμης, της παραγωγικότητας της εργασίας, που επιτρέπουν στην επιστήμη να φτιάχνει εμβόλια για μια πανδημία σε λιγότερο από ένα χρόνο, που υπάρχουν όλες οι δυνατότητες οι άνθρωποι να δουλεύουν λιγότερο και να απολαμβάνουν περισσότερα, η κυβέρνηση οδηγεί τα δικαιώματα 135 χρόνια πίσω, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που άνοιξαν αυτόν το δρόμο. Φέρνουν την κατάργηση του 8ωρου και τη μεγαλύτερη παρεμπόδιση της δράσης των συνδικάτων. Γιατί παρά την υποχώρηση του εργατικού κινήματος, υπάρχουν σταθερά σημεία αναφοράς από τα οποία μπορεί να οργανωθεί η πάλη, να διεκδικηθούν αιτήματα με βάση τις εργατικές ανάγκες.

Αυτές οι σταθερές είναι το 8ωρο και ορισμένα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Όπου και σήμερα υπάρχουν ισχυρά ταξικά συνδικάτα, όπου υπάρχει η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ, μπαίνουν εμπόδια στην εργοδοτική επιθετικότητα. Γι’ αυτό οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους, έχουν βάλει στο στόχαστρο να πλήξουν τη δράση των συνδικάτων που υπερασπίζονται τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες