ΛΑΡΙΣΑ

Άννα Βαγενά: «Μέγα φιάσκο η σκευωρία της ΝΔ για το σκάνδαλο Novartis»

Σε ποινική δίωξη κατά του Γιάννη Αγγελή, αντιεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου και βασικού μάρτυρα κατηγορίας στις καταγγελίες κατά του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,οδήγησε η εναντίον του μήνυση, που είχε ασκήσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για παράβαση καθήκοντος, καθώςο Γιάννης Αγγελής φέρεται να αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία που αφορούσανύποπτο λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ,όταν συναντήθηκε με εισαγγελείς από τις ΗΠΑ που εξέταζαν το σκάνδαλο Novartis,στη διάρκειαταξιδιού του στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018.

Τώρα, λοιπόν, που η σκευωρία της ΝΔ για το σκάνδαλο Novartis καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα και που αποκαλύπτεται περίτρανα το μέγεθος του φιάσκου, η ΝΔ απαντάει πως δήθεν δεν ανακατεύεται στο έργο της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι σύντομο ανέκδοτο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, είχαν βασίσει όλη την επιχειρηματολογία τους στην κατάθεση του Γιάννη Αγγελή, προσπαθώντας να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φορολογούμενων πολιτών για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων, που έγινε στις πλάτες τους με το σκάνδαλο Novartis. Ένα πλιάτσικο που η ίδια η Novartis ομολόγησε αποδεχόμενη να πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ.

Γιατί δεν βγαίνει η ΝΔ να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό το όνομα του πρώην υπουργού της; Ως πότε πια θα κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της; Το γεγονός ότι οι Αμερικανοί διέθεταν στοιχεία και συγκεκριμένα λογαριασμό για συγγενικό πρόσωπο πρώην υπουργού της καταρρίπτει ολοσχερώς το αφήγημα περί σκευωρίας και ότι δήθεν την όλη υπόθεση την έστησε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πόσο ακόμα θα αντέξει να στέκει όρθια σε σαθρό έδαφος η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετατοπίζοντας τις ευθύνες της στου πολιτικούς της αντιπάλους και σπρώχνοντας κάτω από το χαλάκι τα ατελείωτα ανομήματά της;

Κλείνω με τη δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με την εξέλιξη της ποινικής δίωξης του μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του και αντιεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου, Γιάννη Αγγελή: «Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες